top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

'Zondebokken': de kroniek van de gewone man

Vier jaar geleden begon regisseur Rocky Grispen aan een verhaal... een verhaal dat eindelijk op het grote scherm gedeeld mag worden: Zondebokken.


En film over de donkerste pagina's uit de Limburgse geschiedenis, gemaakt met een groep van vrijwilligers die een interesse toonden in het verhaal van de Bokkenrijders. Een universeel verhaal dat nog steeds actueel is.

Er bestaan al veel verhalen over de Bokkenrijders maar een echte verfilming is er nooit van gekomen, daar brengt Rocky verandering. Maar hoe begin je aan zo een film zonder een groot budget? Een simpele oproep via enkele mediakanalen bracht een grote groep enthousiastelingen bij elkaar. Die groep werd steeds groter en groter want iedereen kende wel iemand die ook nog wou mee doen, zowel voor als achter de camera. Massascènes moesten ingevuld worden, locaties en mensen moesten aangekleed worden en ook daar gingen de creatieve minds samen aan het werk om het allemaal klaar te spelen.


Door middel van crowdfunding werd er wel wat budget bij mekaar gesprokkeld maar dat was amper voldoende om enkele props bij elkaar te krijgen en de crew en cast van eten te voorzien tijdens de draaidagen. Er werd dus heel veel beroep gedaan op de steun en helpende handen van iedereen die hieraan meegewerkt heeft. Paarden, kastelen, Franse soldaten, aan alles wordt gedacht om de film oprecht groot en historisch correct te maken. De locaties zoals Kasteel Hoensbroek, Nonke Buusjke, ... allemaal perfecte omgevingen om te filmen, maar ook daar stootte de crew op moderne aspecten die weggewerkt moesten worden en liefst voor de opnames zodat er achteraf niet teveel moest weggewerkt worden in de postproductie.


De muziek werd speciaal voor de film gecomponeerd (Joris Hermy) en maakt het plaatje helemaal compleet..


Afgelopen donderdag ging de film in première in Kinepolis Hasselt onder een oorverdovend applaus van de vele aanwezigen. Acteurs, figuranten, crew, één grote familie die eindelijk kon genieten van het eindresultaat van hun harde werk.

Een draaiperiode van 6 maanden, waar er enkel tijdens de weekends werd gedraaid maar ook doorheen de week hard werd gewerkt aan de voorbereidingen.


Ook Stijn Coninx was aanwezig op de première: 'Ik weet wat een huzarenstuk dat het is om zo een film in mekaar te steken en dit op het scherm te krijgen. Chapeau, respect voor jullie werk, fantastisch gedaan!".

Een zeer mooi compliment voor al het harde werk dat hierin gestoken is.


Ga vooral zelf eens oordelen wat er verwezenlijkt is met dit beperkte budget en laat je verbazen.


Je kan de film momenteel in 25 bioscopen zien. Rockmar Production hoopt dit nog verder kunnen uit te breiden naar andere regio's zodat iedereen kan meegenieten van dit fantastische resultaat.


De lijst van waar je de film kan bekijken op het grote scherm kan je hier vinden:


Er zijn ook nog plekjes beschikbaar voor de premiere in Nederland op donderdag 23 november in Vue Kerkrade: tickets kan je hier bestellen!Het verhaal

Op de vooravond van de Franse Revolutie, moeten twee gerechtsdienaars een beruchte Bokkenrijdersbende opsporen, maar onderweg krijgen ze te maken met bedrog, corruptie, verraad en uiteindelijk met elkaar....

Met Ruben Ruette, Mitchell Spruyt, Ilona Dings, Hugo Weerens, Dreez Cox, Jan Verbruggen, Huub Alleleijn, ...


TRAILER
Комментарии


bottom of page