top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Zomerse première 'Minerva veur altijd' liet iedereen genieten

Producent Het Achterland nodigde bekend Vlaanderen uit op de première van het vervolg op de succesvolle zomerkomedie Viva Minerva op zondag 2 juli in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.


Iedereen was reuzebenieuwd naar de nieuwste creatie van Het Achterland met o.m. Hans Peter Janssens in zijn eerste komische rol. De legendarische, Antwerpse retro-zender Radio Minerva was opnieuw het onderwerp van een nieuwe zomerkomedie in het Fakkeltheater.


Deze zomer maakt MINERVA VEUR ALTIJD het mooie weer in het Fakkeltheater. Regisseur Jeroen Maes schreef Minerva Veur Altijd opnieuw op basis van het reilen en zeilen bij de Antwerpse stadsradio Radio Minerva. Carry Goossens, Marilou Mermans, Erik Goris, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Lucie Collet en Hans Peter Janssens leverden alvast een heerlijke en zorgeloze komedie af. Het aanwezige publiek genoot dan ook met volle teugen.


Viva Minerva wordt deze zomer dé retrokomedie van 't stad, en is nog tot en met 14 augustus te zien in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen.MINERVA VEUR ALTIJD – swingende retro-komedie van de hand van Jeroen Maes


Minerva Veur Altijd is opnieuw een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse fenomeen Radio Minerva! De gezellige radiozender Radio Minerva op het Antwerpse Linkeroever draait de heerlijkste crooners in een opperst gezellige sfeer.


In deze nostalgische komedie dompelen ze je terug onder in de wereld van Radio Minerva, dé seniorenradio van ‘t Stad. De vaste presentatoren zijn uiteraard terug van de partij. Richard Tielemans presenteert nog steeds ‘For Ever Green’ en de babbelzieke poetsvrouw Ivette heeft intussen grote baas Mon kunnen overtuigen voor haar eigen kookprogramma: ‘Ivette in de kitchenette’! Maar of dat nu zo een goed idee is… Eddy De Keyser van het verzoekprogramma ‘Bel me, Schrijf me’ krijgt vrij onverwacht nieuws van zijn verre neef uit Zeebrugge, een visser die zijn netten aan de haak gehangen heeft en wel eens op de presentatorstoel wil gaan zitten. Dat lijkt echter niet zijn sterkste kant maar gelukkig heeft hij wel andere talenten. Daarbovenop vertoont de radiostudio ernstige mankementen en als de gecontacteerde vaklui niet komen opdagen, wordt er beroep gedaan op een Poolse vakman. Wanneer die verschijnt vallen de monden open, van een verrassing gesproken! Al deze heerlijke verwikkelingen worden doorspekt met evergreens, oldies en crooners: de hoofdingrediënten van Radio Minerva.


‘Minerva veur altijd’ is een vervolg op het succesvolle ‘Viva Minerva’ dat een aantal zomers geleden volle zalen trok in het Antwerpse Fakkeltheater.


Tickets zijn te reserveren via www.fakkeltheater.be
Comments


bottom of page