top of page
  • Foto van schrijverKristel Goddevriendt

'Tot Altijd' gaat nog een stapje verder

Enkele maanden geleden kondigde AuFond Producties de opvolger aan van THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. In februari 2024 brengen ze TOT ALTIJD voor het eerst naar het theater in een gloednieuwe muziektheatervoorstelling.De hoofdrollen zijn voor Jo Hens, David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght. Creatives Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck staan in voor tekst en muziek op basis van het gelijknamige filmscript van Nic Balthazar.


TOT ALTIJD gaat nog een stapje verder dan in de theaterzaal. Dat werd toegelicht, aan de hand van een goed gesprek met cast en creatives, tijdens de persconferentie door AuFond Producties en Nic Balthazar in Antwerpen. De aanwezige pers kreeg een mooie inkijk in het voorbereidingsproces voor de acteurs. Zo werkten Line Ellegiers en Jo Hens mee aan twee podcasts (geproduceerd door TABOEBS ism VELKROO PRODUCTIES) rond dit thema. Ze hadden o.m. een boeiend gesprek met de dokter die Mario Verstraete begeleidde in zijn traject tot euthanasie en gingen ook aan de praat met een persoon die getuigt hoe het is om een ziekte als MS te hebben.


Verder vertelden Jérémie Vrielynck en tekstschrijver Timo Descamps over het creatieve proces om de muziek voor deze voorstelling te componeren. De aanwezigen kregen live een voorsmaakje van de titelsong gebracht door Jo Hens, TOT ALTIJD en deze wordt gereleased in januari 2024.TOT ALTIJD brengt een stuk gevoelige Belgische geschiedenis over Mario Verstraete. Hij speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van de euthanasiewet. Een debat dat vandaag nog steeds gevoerd wordt.Deze succesvolle film van Nic Balthazar en EyeWorks kwam in 2012 in de Vlaamse zalen met o.a. Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg.


TOT ALTIJD is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater vanaf 15 februari 2024.

Info en tickets: www.aufondproducties.beBESCHIKBAARHEID PODCASTS TOT ALTIJD

Line Ellegiers vertelt: Met immense vreugde en diepe dankbaarheid wil ik jullie laten weten dat de twee podcastafleveringen die we hebben gemaakt in verband met het muziektheaterstuk Tot Altijd nu beschikbaar zijn op het internet. De twee afleveringen gaan over MS en ziek zijn en over het recht op Waardig Sterven en afscheid nemen. Acteur Jo Hens bereidde zich voor op zijn hoofdrol samen met relevante panelgasten (experts, patiënten,…). Zelf modereerde ik het gesprek als podcastmaker. Het gaat om een samenwerking met RWS VZW (Recht op Waardig Sterven) en MS Vlaanderen (MS-liga). Op deze wijze willen we de thema’s van Tot Altijd bespreekbaar maken op een laagdrempelige manier.


Hierbij de links naar de podcast afleveringen:

Comentarios


bottom of page