top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

The Singing Factory brengt eigen versie van musical 'MUERTO'

Na het succes van ‘School of Rock’ in 2021 en 'Kamp Delta' vorig seizoen, maakt musicalensemble Melodia (leeftijd 14j-17j) van The Singing Factory zich klaar om vanaf 3 november 2023 in het Antwerpse Zuiderpershuis te knallen met 'MUERTO'.


The Singing Factory maakt een eigen versie (nieuwe regie, nieuwe arrangementen en een nieuwe choreo) van deze bejubelde Vlaamse musical over leven en overleven. De meer dan 30 jongeren in zowel hoofdcast als ensemble weten zich met musicalicoon An Lauwereins (Maria) en de fantastische Kobe Van Herwegen (Cataldo) die de hoofdrollen voor hun rekening nemen, alvast omringd en gesteund door een stevige brok ervaring en kennis op de planken. Met de 22-jarige Aaron Van Goethem (Alberto), bekend van zijn rollen in o.a. de tv-series #LikeMe (Gunther) en 'Lisa' (Wannes), nog een opvallend gezicht in de hoofdcast. Voor de 13-jarige Mac Di Bono, zoon van Evi Hanssen en Fred Di Bono, betekent zijn rol als Chinche in 'MUERTO' dan weer zijn debuut in de hoofdcast van een musical.
Vanaf vrijdag 3 november opent productiehuis The Singing Factory de poorten van Zuiderpershuis Antwerpen voor ‘MUERTO’. Tickets & info: singingfactory.beHet verhaal De favela van Bogota, Colombia. Maria doet er alles aan om haar kinderen te beschermen tegen de gevaren van de straat. Wanneer haar oudste zoon Jaime in de ban geraakt van ronselaar Alberto en kiest om zich bij een FARC groepering aan te sluiten, begint voor haar echter de grootste strijd van haar leven: de strijd om haar kind. “Muerto” is een beklijvende musical over leven en overleven, over de zoektocht naar houvast in een land waar kinderen ingezet worden als soldaat. Want waar sta je als soldaatje spelen geen spel meer blijkt te zijn?


Hoofdcast The Singing Factory zorgt, zoals steeds, voor een gezonde mix van ervaring en jeugdig, enthousiast talent in de hoofdcast van deze productie. De nodige 'volwassen' bagage en kwaliteit wordt in de hoofdcast voorzien door An Lauwereins (Maria), Kobe Van Herwegen (Cataldo), Veerle Van Ransbeeck (Teresita), Brieuc Van Kersschaever (Raul), Celine Koeckelenbergh (Raquel) en Aaron Van Goethem (Alberto). De zeer getalenteerde 17-jarige Lotte Villays (Sofia) uit Wilrijk kan ondanks haar jonge leeftijd ook al teren op de nodige ervaring en Sepp Mertens (16, Rijkevorsel) mag zijn kunnen etaleren als Jaime. Voor de benjamins in de hoofdcast, Mac Di Bono (13, Lier) en Amaury Dupont (13, Ekeren), die afwisselend de rol van Chinche zullen vertolken, belooft 'MUERTO' een enorme leerschool en één groot avontuur te worden! Met de 11-jarige Louis Maes uit Kontich in de rol van Duende en Lore Janssens (16, Malle) die in de huid van Gabriela mag kruipen, ook fris en fruitig jong talent in de rest van de cast. Sam Deboel (23, Oelegem) wist de rol van Simon weg te kapen en het personage Faustino wordt dan weer een kolfje naar de hand van zanger-tekstschrijver Ebe Mogyoros (19) uit Melle.boven: Veerle Van Ransbeeck / Brieuc Van Kersschaever / Celine Koeckelenbergh

onder: Sepp Mertens / Lotte Villays / Amaury DupontEnsemble

Anaïs Smeets, Aurelia-Luna Vittiglio, Axelle Smeets, Charlotte De Groof, Eline Van Meirvenne, Elise Gilon, Ella Sirbu, Helena De Reu, Isha Bleys, Jasmijn van der Elst, Jasper Van Hees, Kasper Vervoort, Kiran Vanhees, Lore Sleeckx, Magalie De Ketele, Marieke Van Waes, Merel Carracillo, Mona Theuwissen, Nell De Bondt, Nette Latré, Noah Jolie, Nore Vanwetswinkel, Renzo Olievier, Robbe De Villa, Rosanne Poltrock, Silke De Busser, Timo Hertoghs, Zuri Bukuru

Comments


bottom of page