top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

The Broken Circle Breakdown hakt er diep in bij premièrepubliek

Bijgewerkt op: 26 mei 2023Het spel van Lize Feryn & Roel Vanderstukken is hartverscheurend en authentiek.AuFond Producties brengt dit muziektheaterstuk met live bluegrass band meer dan 60 keer in Vlaanderen. Snel wezen is de boodschap.


Producent AuFond Producties ging op 7 april in première met het langverwachte THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. Het aanwezige theaterpubliek kreeg een voorstelling te zien die er stevig inhakt. Het script van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels zorgde voor een hartverscheurend verhaal dat op een waarachtige manier wordt vertolkt door Lize Feryn en Roel Vanderstukken, live begeleid door een vierkoppige bluegrass-band.

The Broken Circle Breakdown laat niemand onberoerd. “Will the Circle be Unbroken”, “Wayfaring Stranger” en “If I Needed You” zijn nummers die intussen in het Vlaams collectief geheugen gegrift zijn. Zij vormen dan ook de basis voor het theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels, waarop de gelijknamige film met o.a. Veerle Baetens gebaseerd werd. Het Vlaamse theaterpubliek wil deze voorstelling dan ook echt zien. De reeks voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater is zo goed als uitverkocht. Gelukkig is de voorstelling op 24 juni ook nog eens eenmalig te zien in Theater Elckerlyc als verlenging van de reeks in het Fakkeltheater. Nadien trekken Lize, Roel en de bluegrass band doorheen flink wat culturele centra en theaters in Vlaanderen.

SCRIPT: Johan Heldenbergh & Mieke Dobbels - Schatplichtig aan Richard Dawkins en Dan Bennett

REGIE: Manu Jacobs

CAST: Roel Vanderstukken (Monroe) & Lize Feryn (Alabama)

ORKEST: Guido Bos (contrabas/vocals), Thierry Schoysman (banjo/mandoline/vocals), Bert Van Bortel (gitaar/mandoline/vocals) & Dirk Fonteyn (viool/vocals)
Bekijk hier onze première repo

Comments


bottom of page