top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Sven Ratzke brengt legendarische voorstelling “Marlene”

De wervelende theaterhit met in de hoofdrol internationale ster Sven Ratzke komt naar Antwerpen. Het muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich, de filmgodin en chansonnière vol mysterie en glamour, is op 4 en 5 mei 2024 te zien in het Fakkeltheater. De voorstelling “Marlene” van Pam Gems keert na 18 jaar terug naar de Rode Zaal. In 2006 speelde Leah Thys de rol van Marlene Dietrich ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het Fakkeltheater.
Buitenkansje voor het Vlaamse publiek: de Nederlandstalige versie van “Marlene”


Voor het Vlaamse publiek is deze voorstelling een absolute buitenkans, want Sven Ratzke is genomineerd voor een Musical Award in de categorie beste vertaling. Het theaterpubliek mag dan ook een spetterend staaltje taalspel verwachten. Sven Ratzke heeft de originele tekst van Pam Gems bewerkt en vertaald. Sven heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan het stuk, waardoor het ook echt een nieuwe versie van de voorstelling is geworden. Speciaal voor deze bewerking kreeg hij toegang tot de originele dagboekfragmenten van Marlene Dietrich in het archief in Berlijn. Hij gebruikte de fragmenten ter inspiratie en liet enkele delen zelfs letterlijk terugkomen in de tekst. In combinatie met de speciaal door Connie Palmen  geschreven teksten voor deze voorstelling,  wordt dit een bijzondere ervaring voor het publiek. Sven Ratzke brengt de Nederlandstalige versie van “Marlene”. De liedjes worden gezongen in het Duits en Engels. Deze voorstelling ging onlangs met veel succes in première in het Renaissance Theater te Berlijn. De voorstelling toert momenteel door Nederland en binnenkort komt Vlaanderen aan de beurt.


Het icoon Marlene Dietrich

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte 'Go home Marlene!' en 'Verrader!'. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20e eeuw. Een inkijk in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen.

Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.


Sven Ratzke

Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows, waaronder internationale hit-voorstelling “Where are we now” over het leven en werk David Bowie waarmee hij over de wereld toerde, is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.Internationale topproductie

Coproducent van “Marlene” is het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. Met teksten van Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara.


4 mei 2024 om 20u00

5 mei 2024 om 15u00


Rode Zaal, Fakkeltheater – Antwerpen

Tickets: € 32,00

070 246 036 – www.fakkeltheater.beComments


bottom of page