top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Sven De Ridder Company kondigt twee producties aan

De Sven De Ridder Company stelde gisteren met trots twee nieuwe producties voor: de lente-comedy PRISON PARTY voor begin volgend jaar en de superproductie COIFFEUR VAN HET VERZET voor de zomer van 2025. 


Na het succes van de lentevoorstellingen ‘Proper Lakens’ en ‘Mannen van de Golf’ is de Sven De Ridder Company terug met de nieuwe lente-comedy 'PRISON PARTY'. Deze keer spelen de komische avonturen zich af in de jaren 30 binnen de muren van een gevangenis:


Witteboordcrimineel Herman (Sven De Ridder) en straatboef Larry (Brik Van Dyck) belanden samen in de gevangenis waar hen het leven zuur wordt gemaakt door de cipiers (Linda De Ridder en Kobe Van Herwegen).


Wanneer ze het ook nog eens aan de stok krijgen met de tot levenslang veroordeelde gangster Bill (Ivan Pecnik), willen ze nog maar één ding: ontsnappen.


Cast: SVEN DE RIDDER, KOBE VAN HERWEGEN, DORIEN REYNAERT, IVAN PECNIK, LINDA DE RIDDER en BRIK VAN DYCK

Regie: Sven De Ridder

Scenario: Brik Van Dyck en Sven De Ridder


 

Vanaf 29 februari 2023 t.e.m. 31 maart 2024 in Theater Elckerlyc – Antwerpen

Tickets zijn nu reeds te koop via www.svenderiddercompany.beIn de zomer van 2025 pakken ze uit met de superproductie: COIFFEUR VAN HET VERZET, een comedy gebaseerd op de waargebeurde perikelen van Svens overgrootvader tijdens WO II.

Met trots kondigden ze hiervoor de eerste samenwerking met Peter Van De Velde aan.

Peter: "Ik ben blij dat ik nog eens comedy kan spelen. En met die mannen, dat zijn krakken in hun vak!"In datzelfde jaar staan er trouwens in het hele land festiviteiten gepland naar aanleiding van de 80ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog.Sven De Ridder: "Al enkele jaren rijpt het idee om in 2025 een comedy over de oorlog te brengen, maar hiervoor moesten we op zoek naar een goed verhaal. Een stevige basis waarop we een nieuwe komedie kunnen beginnen schrijven. Ik hoefde niet ver te zoeken. Het onderwerp lag gewoon voor het rapen in mijn eigen familiegeschiedenis die gekleurd wordt door enkele echte helden."


"Langs de ene kant is er mijn overgrootvader Frans Lemmens die ik als jong kind nog heb gekend en waar ik enorm naar opkeek. Hij had een kapperszaak op de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel in Hoboken. Het was een bloeiende zaak waar iedereen graag over de vloer kwam.

Tijdens de oorlogsjaren, in 1942, heeft mijn overgrootvader drie Joodse kinderen onderdak gegeven omdat hun ouders bij een razzia waren gearresteerd. De kinderen werden verborgen achter een dubbele wand in de slaapkamer die grensde aan het coiffeursalon.


Het opvangen van de kinderen was niet evident, de kapperszaak werd bezocht door Duitse soldaten en de buurman was een collaborateur. Het was daarom noodzakelijk dat de kinderen erg stil waren en dat iedereen binnen de familie het geheim goed bewaarde.

De kinderen bleven ongedeerd en woonden tot 1946 bij mijn overgrootvader.


Op 26 september 1967 ontving hij samen met mijn grootmoeder Rosy, waar ik mijn dochter naar vernoemde, de titel van Rechtvaardige onder de Volkeren omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog drie Joodse kinderen hielp onderduiken.


Ondertussen, eveneens in 1942, was mijn andere overgrootvader Jos De Ridder, een militair op rust, tijdens de oorlog een verzetsstrijder en lid van de NKB, de Nationale Koninklijke Beweging.


Hij werd als luitenant-kolonel verzetsleider en was verantwoordelijk voor vele opdrachten waaronder sabotage om zo het leven van de bezetter zuur te maken en de weg vrij te maken voor de te verwachten bevrijders.


Het gecombineerde heldenverhaal van mijn beide overgrootvaders inspireerde Brik en mezelf om een heuse WOII comedy te schrijven."


 

CAST: SVEN DE RIDDER, PETER VAN DE VELDE, PETER THYSSEN, LOUIS THYSSEN, CELINE VERBEECK, JASMINE JASPERS, LUDWIG HENDRICKX en BRIK VAN DYCK

Regie: Sven De Ridder

Scenario: Brik Van Dyck en Sven De Ridder


 

Voor deze productie trekken ze naar het compleet vernieuwde Play Zuid theater op de Vlaamse Kaai in Antwerpen vanaf 17 juli t.e.m. 17 augustus 2025.


Tickets voor COIFFEUR VAN HET VERZET zijn te koop vanaf vrijdag 15 december 2023 via www.svenderiddercompany.be
Comments


bottom of page