top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek

Gisteren werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje.Ianthe Tavernier schittert in de titelrol en brengt met haar prachtige stem en gracieuze verschijning het verhaal van Sneeuwwitje tot leven. Michiel De Meyer, als de charmante prins, zorgt voor romantiek en spanning, terwijl Ruth Beeckmans erin slaagt het personage van de Koningin zowel komisch als heerlijk vilain neer te zetten.


Ook Manu Van Acker in zijn musicaldebuut, wist het publiek te verrassen door zijn invulling van de rol van de lakei Aimé: hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van Waarom kreeg hij de zaal muisstil. En de zeven dwergen – Edwin Alofs, Andy Herd, Kyle Herd, Sharon van Lieshout, Paul Monaghan, Erwan Seyeux en Terrence Weijnschenk – bleken ook in deze versie van de Sprookjesmusical de absolute publiekslievelingen. Over de sprekende spiegel werd op voorhand door Studio 100 niets bekend gemaakt. Maar wie geeft antwoord op de bekende spreuk ‘Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land’?. Niemand minder dan James Cooke!


Het sprookje Sneeuwwitje is voor niemand een onbekende, maar Studio 100 verrast met de herwerking. Het decor bestaat uit grote vliegende LED schermen en grote decorstukken. Het publiek krijgt niet minder dan zeven locaties in het kasteel, vier verschillende paleistuinen, drie boslocaties, het huisje van de dwergen en kijkt mee in de sprekende spiegel. Ook in de voorstelling: een grote vliegende briesende draak met op zijn rug de boze heks.
Sneeuwwitje zal vanaf 2 juli 2024 gedurende de hele zomer exclusief te zien zijn in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne. Bovendien is een bezoek aan deze magische voorstelling inbegrepen voor alle gasten die tijdens deze zomer in het Plopsa Hotel verblijven. 


Comments


bottom of page