top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Spektakel-musical 14-18 keert terug in nieuwe versie

Bijgewerkt op: 8 nov. 2023

Vanaf 2 juni 2024 zal er een gloednieuwe versie van spektakel-musical 14-18 spelen in Puurs. 10 jaar na de eerste première kan het publiek komen genieten van een spectaculaire herwerking in het ondertussen iconische Pop-Up Theater. Een nieuw lied, herschreven teksten en tal van andere nieuwe elementen zorgen voor een nieuwe ervaring.Gert Verhulst:“We zijn bijna 10 jaar later en ik hoor vaak van mensen dat 14-18 nog steeds hun favoriete musical is. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast dat we deze iconische musical terugbrengen in een nieuwe versie en in de spectaculaire setting van het Pop-Up Theater in Puurs. Dat gaat een nieuwe dimensie geven aan het verhaal. Het meeslepende verhaal zal nog versterkt worden door de indrukwekkende decors, de rijdende tribunes en de levensechte effecten."


Anja Van Mensel, CEO Benelux:

“In 2014 was 14-18 onze allereerste spektakel-musical. Het revolutionaire concept zorgde voor een ongeziene theaterbeleving. Maar ook het aangrijpende verhaal en de prachtige muziek deden meer dan 325.000 mensen genieten van dit spektakel. Het is niet alleen een aangrijpende musical over de Eerste Wereldoorlog, maar toont ook de kracht van vriendschap, liefde en de wil om te overleven te midden van de meest onvoorstelbare omstandigheden. Bovenal is het een eerbetoon aan de vele slachtoffers en helden van de Eerste Wereldoorlog, die hun leven riskeerden.”Vlaamse topcast met oude bekenden, maar ook verrassende nieuwe namen

In de cast vinden we namen terug uit de originele productie, én maken nieuwe acteurs hun opwachting:

Niels Destadsbader - Albert Sandrine Van Handenhoven - Anna Jelle Cleymans - Jan Jonas Van Geel - Fons Peter Van de Velde - Luitenant De Decker Remi De Smet - Kamiel Marc Peeters - Generaal Yanni Bourguignon - Jan Jérémie Vrielinck - Fons De creatives zijn nog altijd topnamen uit de (inter)nationale musicalwereld. Het script en de regie zijn in handen van Frank Van Laecke, de compositie en arrangementen werden gemaakt door Dirk Brossé en de liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.
Niels De Stadsbader - Albert

“De afgelopen jaren werd ik onderweg al eens gepolst om in zo’n grote en straffe musicalproductie van Studio 100 te staan. Toen moest ik met spijt in het hart zeggen dat de agenda het niet toeliet. Ik ben dan ook extra blij dat het deze keer wél lukt.

17 jaar nadat ik de rol van Suske speelde in de musical van Suske en Wiske, ga ik me dus nog eens wagen aan een grote musicalrol. En ik kan niet wachten om eraan te beginnen!”


Sandrine Van Handenhoven - Anna

"14-18 was altijd al een grensverleggende musical, met verbluffende technieken en waar heel veel mensen naar komen kijken. Ik ben zeer trots om in deze nieuwe versie de rol van Anna te mogen vertolken, waar ik zowel mijn liefde voor acteren als voor zingen volledig in kwijt kan."


Spektakel-musical 14-18 vertelt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, gezien door de ogen van de vier boezemvrienden Jan, Fons, Albert en Kamiel. Zij zijn samen opgegroeid in een klein Belgisch dorpje, zitten vol dromen en de toekomst lacht en toe. Tot zij alles en iedereen moeten achterlaten om aan het front te gaan vechten. Wat op voorhand wordt aanzien als een avontuur van korte duur, mondt uit in een jarenlange nachtmerrie, waarbij hun vriendschap zwaar op de proef gesteld wordt en het contact met het thuisfront essentieel is.Vanaf juni in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs

tickets & info: www.14-18.nu

Comments


bottom of page