top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Seks, Schnaps und ananas

Bijgewerkt op: 26 mei 2023


Willkommen, Bienvenue, Welkom.

Het is eind 1929. Neem een shotje schnaps en zet je aan een tafeltje. In de nieuwste voorstelling van Karthago wordt je volledig ondergedompeld in de Kit Kat club in Berlijn.


De zaal is prachtig rood verlicht en wordt diagonaal doorkruist met het podium. Rondom rond staan tafeltjes. Het live orkest staat verdeeld over het podium en geeft het beste van zichzelf. De toon is meteen gezet. Niks doet nog vermoeden dat we in Lochristi zijn...
Wanneer het orkest het podium ruilt voor de orkestbak, begint de show echt. Emcee – meesterlijk gespeeld door Dries Strumane - heet ons van harte Willkommen, bienvenue, welkom. Wat volgt is een prachtige show in drie aktes.


De Amerikaanse schrijver Clifford Bradshaw (Fons Medaer) is onderweg naar Berlijn. Op de trein maakt hij kennis met Ernst Ludwig (Jos Vanden Abeele) raadt Cliff aan om een kamer te nemen op de Nollendorfplatz, bij Fraulein Schneider (Sharon Slabbinck). Ook de Joodse fruitverkoper Herr Schulz (Johan Goossens) heeft een kamer bij Schneider. Berlijn opent haar armen voor Cliff en al snel komt hij in de Kit Kat Club terecht. Daar ontmoet hij de excentrieke Britse zangeres Sally Bowles (Lina Boudry). Maar het is begin jaren 30 en het nazisme groeit alleen maar in Duitsland.

De voorstelling start heerlijk luchtig, maar de sfeer wordt akte per akte grimmiger. Daar zit de opkomst van het nazisme voor iets tussen. Maar hoe grimmig de sfeer soms ook wordt, Emcee is er altijd weer om het geheel dragelijker te maken.Luchtige scènes worden steeds afgewisseld met zwaardere scènes, die op hun beurt weer afgewisseld worden met seksueel getinte scènes, telkens voorzien van prachtige choreografieën. Maar niet alleen de choreografieën zijn prachtig, ook de nummers worden fenomenaal goed gezongen.


Passie en vakmanschap, dat straalt Cabaret van Karthago uit. Het live orkest, de acteurs, de crew, alles klopt. Dus vergeet even Capitole Gent of de Stadschouwburg in Antwerpen. Als je een écht een onvergetelijke avond wil, moet je naar Lochristi – en snel! Want de voorstelling speelt nog tot paasmaandag.


Wat die ananas betreft? Er is maar één manier om daar achter te komen: https://www.karthago.be/tickets

Comentários


bottom of page