top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Red Star Line museum opent de deuren voor hoofdcast


Vandaag verzamelde de hoofdcast van de nieuwe spektakel-musical Red Star Line zich in het gelijknamige museum. Ze werden er ondergedompeld in een

brok historische verhalen en geschiedkundige achtergrond. Met dit bezoek werden de repetities officieel afgetrapt en start voor de cast een bijzonder intensieve periode waarbij ze deze spektakel-musical voor het eerst tot leven zullen brengen.


De wereldpremière is voorzien voor 19 maart 2023.De stad Antwerpen was - einde 19e, begin 20e eeuw - het vertrekpunt van waar de grote oceaanstomers van de Red Star Line rederij richting Noord-Amerika vertrokken. Rond dit thema opende in 2013, ter hoogte van de originele bolders op Het Eilandje, het Red Star Line Museum. Rond deze nieuwe productie is een nauwe samenwerking opgezet met de stad Antwerpen en het Red Star Line Museum. Het museum laat zich inspireren op het verhaal van de rederij en de levensverhalen van de Red Star Line-passagiers, die in de authentieke gebouwen van het museum worden verteld. Voor de cast van de nieuwe spektakel-musical Red Star Line is een bezoek aan dit museum dan ook eten en drinken waar ze inspiratie en historische achtergrond uit kunnen putten.
Karen Moeskops, directeur Red Star Line Museum: “Al bijna 10 jaar brengt het Red Star Line Museum het historische verhaal van mensen die eind 19de eeuw alles achterlieten voor een beter leven in Amerika. Het museum doet bezoekers nadenken over vroeger, maar legt ook linken naar migratie nu en in de toekomst. Het is dan ook fantastisch dat de verhalen van de landverhuizers Studio 100 inspireren tot een groots opgezette musical. En hoewel de musical uiteraard fictie is, is het erg fijn te merken hoe gepassioneerd de ploeg van Studio 100 voor en achter de schermen met het historische materiaal aan de slag gaan. Wij kijken als museumteam alvast uit naar de première.”De cast van Red Star Line

Jan - Jonas Van Geel & Jelle Cleymans

Marie - Lotte Stevens & Ianthe Tavernier

Louise - Charlotte Boudry & Charlotte Verduyn

Walter - Peter Van den Begin & Peter Van de Velde

Jakob - Carry Goossens & Frans Van der Aa

Martha - Free Souffriau & Laura Seys

Rosalie - Marleen Merckx & Vera Mann

Jef - Jan Schepens & Peter Thyssen

Cyriel - Nordin De Moor, Michiel De Meyer & Leendert De Vis

Zulma - Hilde Van Wesepoel & Goele De Raedt

Odillon - Dirk Van Vaerenbergh & Ludo Hoogmartens


Ensemble:

Martijn Claes, Wout Sels, Jurgen Stein, Pieter Casteleyn, Steven Colombeen, Tim Saey, Sven Tummeleer, Victor Marinus, Roger Makadi, Youssef El Kaouakibi, Malik Mohammed, Keije Schepers, Joris De Beul, Baptiste Vuylsteke, Chris Schep, Kenny Verelst, Mathias De Decker, Stijn Linders, Maja Van Honsté, Elke Buyle, Janis van Dorsselaer, Lien Van den Bossche, Charlotte Suijs, Pauline Joris, Florence Van Laecke, Liesbeth Roose, Lynn Mancel, Gitty Pregers, Alyssa Luypaert, Seline Sanchez, Helena De Graeve, Julie Demarbaix, Freya Pauwels, Melia Loi, Annefloor Imhoff, Zoë Rijk, Eveline Maes, Christophe Degelin, Jeroen Logghe, Patrick Sabel, Lieselot Lauwers, Tessy Torfs en Kato Haes.


Al meer dan 150.000 tickets verkocht

Red Star Line is de grote opvolger van de iconische succesmusical 40-45. Het belooft opnieuw een emotionele rollercoaster te worden met een unieke live-beleving. De bezoekers worden ondergedompeld in een wonderlijk spektakel dat je meeneemt in een ongezien avontuur, van Antwerpen tot New York, op het land en op het water. Op dit moment zijn er al meer dan 150.000 tickets de deur uit. Er zijn reeds verlengingen aangekondigd tot en met oktober 2023.


VANAF 23 MAART

Studio 100 Pop-Up Theater Puurs

tickets & info via www.redstarline.nu

Comments


bottom of page