top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Overweldigende wereldpremière voor spektakel-musical Red Star Line!

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2023

Gisteren was het eindelijk zover: in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs beleefde de nieuwe spektakel-musical Red Star Line zijn wereldpremière. Omdat er voor elke hoofdrol twee acteurs gecast werden, waren er dan ook twee voorstellingen vandaag. Pers en publiek waren het er unaniem over eens dat Red Star Line een waardige opvolger is geworden van de succesmusical 40-45. Het grote publiek scheept bovendien heel graag in bij Red Star Line want momenteel zijn er al meer dan 200.000 tickets de deur uit.

Het was een drukke en spannende dag in het Studio 100 Pop-Up Theater want na drie jaar van intense voorbereiding was het vandaag eindelijk de grote wereldpremière van Red Star Line. Heel wat prominenten zakten af naar Puurs om dit speciale moment mee te maken. Zij waren dan ook getuige van een wereldpremière in de letterlijke én figuurlijke betekenis van het woord.


Het publiek werd naast spectaculaire scènes met heel wat special effects, ook getrakteerd op grote dansscènes in het bruisende New York. Daarnaast was er ook plaats voor meer intieme momenten. Het technisch concept met rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons zorgt ervoor dat alle toeschouwers op een unieke manier meegezogen worden in het verhaal en creëren een uniek filmisch gevoel.


Red Star Line is de opvolger van de iconische succesmusical 40-45. Ook deze voorstelling is opnieuw een emotionele rollercoaster geworden met een unieke live-beleving. De bezoekers worden tijdens deze reis ondergedompeld in een wonderlijk spektakel dat je meeneemt in een ongezien avontuur, van Antwerpen tot New York, op het land en op het water.


Na 40-45 en Daens zie je dat hier nog meer gewerkt is aan de technische kant van het verhaal ook. Se schermen worden niet gewoon apart of als geheel gebruikt, maar hebben echt een "lopend" beeld op sommige momenten waar het beeld van het ene naar het andere scherm overvloeit.. Een extra effect om je het gevoel te geven dat je beweegt, ook al zit je op dat moment gewoon stil want de tribunes blijven daar even staan.


Ook het ensemble is nog groter dan voorheen. Een dansspektakel doorheen de voorstelling met ongelofelijk veel (soms echt snelle!) kledingwissels. De gangen van de coulissen zijn drukbezet tijdens de voorstelling! De groep figuranten vervolledigt het plaatje mooi en zorgt er mee voor dat de show vlotjes in mekaar overloopt, zonder dode momenten of lege hoeken.


We willen uiteraard nog niet alles verklappen maar er zijn toch wel enkele effecten toegevoegd met licht- en klankspel waardoor je enkel oog hebt voor wat er op dat moment voor je aan het gebeuren is.


Gert Verhulst, bezieler: "Ik ben enorm blij en trots dat we Red Star Line vandaag aan het grote publiek kunnen tonen. Gedurende een lange en intense periode is er bijzonder hard en met zoveel passie aan deze voorstelling gewerkt. Opnieuw hebben we de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd en dat kan alleen maar als iedereen er 300% voor gaat. Vandaag zijn we er absoluut klaar voor om dit gigantisch schip te laten uitvaren!"


Bekijk hier enkele eerste reacties na de première:Er was uiteraard ook veel schoon volk te bespeuren op de rode loper:

De cast van Red Star Line Jan - Jonas Van Geel & Jelle Cleymans Marie - Lotte Stevens & Ianthe Tavernier Louise - Charlotte Boudry & Charlotte Verduyn Walter - Peter Van den Begin & Peter Van de Velde Jakob - Carry Goossens & Frans Van der Aa Martha - Free Souffriau & Laura Seys Rosalie - Marleen Merckx & Vera Mann Jef - Jan Schepens & Peter Thyssen Cyriel - Nordin De Moor, Michiel De Meyer & Leendert De Vis Zulma - Hilde Van Wesepoel & Goele De Raedt Odillon - Dirk Van Vaerenbergh & Ludo Hoogmartens Ensemble: Martijn Claes, Wout Sels, Jurgen Stein, Pieter Casteleyn, Steven Colombeen, Tim Saey, Sven Tummeleer, Victor Marinus, Roger Makadi, Youssef El Kaouakibi, Malik Mohammed, Keije Schepers, Joris De Beul, Baptiste Vuylsteke, Chris Schep, Kenny Verelst, Mathias De Decker, Stijn Linders, Maja Van Honsté, Elke Buyle, Janis van Dorsselaer, Lien Van den Bossche, Charlotte Suijs, Pauline Joris, Florence Van Laecke, Liesbeth Roose, Lynn Mancel, Gitty Pregers, Alyssa Luypaert, Seline Sánchez, Helena De Graeve, Julie Demarbaix, Freya Pauwels, Melia Loi, Annefloor Imhoff, Zoë Rijk, Eveline Maes, Christophe Degelin, Jeroen Logghe, Patrick Sabel, Lieselot Lauwers, Tessy Torfs en Kato Haes.

تعليقات


bottom of page