top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Ostend Beach Festival zet verder in op duurzame mobiliteit

De 15e editie van Ostend Beach Festival belooft een onvergetelijke editie te worden met meer dan 100 (inter)nationale artiesten op vier podia, verspreid over drie dagen. Bezoekers kunnen uitkijken naar optredens van topacts zoals Armand Van Helden, Eli Brown en een unieke Daft Punk tribute show door ROBOT ROCK ALIVE. De verkoop voor deze jubileumeditie loopt alvast als een trein!Ostend Beach Festival zet opnieuw volop in op duurzame mobiliteit. Naast de introductie van speciale nachttreinen kunnen de bezoekers ook gebruik maken van de Event Shuttle Bus die de bezoeker ophaalt vanuit de grote steden en van de innovatieve app Get Driven. Daarnaast is ook de fiets een uitstekend alternatief want een veilige en handige fietsenstalling wordt ook voorzien. Met het station van Oostende op een steenworp is het openbaar vervoer eveneens een uitstekende keuze. Het festival, dat dit jaar zijn 15-jarig jubileum viert, vindt plaats van 12 tot 14 juli 2024 op het vertrouwde "Klein Strand" in Oostende.


De NMBS heeft in samenwerking met Ostend Beach Festival een speciaal nachttreinaanbod gecreëerd. Voor slechts €18 kunnen bezoekers genieten van een heenreis met een gewone trein naar keuze richting Oostende en een terugreis met de nachttrein naar Gent-Sint-Pieters. Deze nachttrein stopt in Oostende, Brugge, Aalter, Drongen en Gent-Sint-Pieters en vertrekt 40 minuten na het einde van het festival. Bovendien kunnen festivalgangers gratis parkeren in NMBS-parkings, zoals die in Brugge en Gent.


De treintickets voor het festival gaan op 19 juni via de website van de NMBS in verkoop. Hiermee wil het festival bijdragen aan een vlotte en veilige terugkeer van zijn bezoekers en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van het evenement verkleinen.


Ostend Beach Festival blijft zich inzetten voor duurzame mobiliteit. Naast de nachttreinen kunnen bezoekers ook gebruik maken van de Event Shuttle Bus, die vertrekt vanuit steden zoals Brussel, Antwerpen, Kortrijk, Hasselt, Leuven en Lille. Voor ongeveer €30, afhankelijk van de vertrekplaats, biedt deze service een comfortabele reis naar en van het festivalterrein, met aankomst rond 16:00 uur en vertrek een uur na het einde van het festival.,


Daarnaast kunnen festivalgangers gebruikmaken van de Get Driven-dienst, die professionele chauffeurs aanbiedt die bezoekers met hun eigen auto naar het festival brengen.


Een grote fietsenparking op het Zeeheldenplein biedt tevens een duurzame optie voor lokale bezoekers, en De Lijn zorgt voor nachtbusdiensten tot 2:30 uur en kusttrams die rijden tot 00:30 uur. Deze opties maken het voor bezoekers eenvoudig om het festival met het openbaar vervoer te bereiken.


Ostend Beach – Klein Strand Oostende

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024

Tickets & de volledige line-up vind je via www.ostendbeach.be

Comments


bottom of page