top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Nieuwe familievoorstelling voor De Proefkonijnen

Een voorstelling van De Proefkonijnen bezoeken, is niet zomaar naar theater gaan. Wanneer je bij het gezelschap binnenstapt, word je onderdeel van een magische wereld waar personages je op sleeptouw nemen, je mysteries moet ontrafelen en je een 360° avontuur beleeft. Maar voor hun nieuwe familievoorstelling gingen ze nog een stap verder. Die vindt plaats in een sprookjesachtig Middeleeuws kasteel en bovenal werken ze ervoor samen met creatives van de Londense West End.De Proefkonijnen streek al neer op heel wat unieke locaties om er een betoverende wereld te creëeren. Vorig jaar liet het theatergezelschap een levensgrote dinosaurus rondlopen tussen het publiek in de voorstelling Raptorville, ook creëerden ze in een oud fort een land waarin niet gelachen kon worden en toverden ze een hangar om tot een Victoriaanse balzaal. Maar hun nieuwe voorstelling spreekt wel erg tot de verbeelding.


Randall Van Duytekom: "We bouwden eerder al wat locaties om tot de juiste setting, maar deze voorstelling wou ik enkel maken als we een écht kasteel zouden vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan. Want niet elke eigenaar wil z'n kasteel zomaar uitlenen. En bovendien moet het kasteel over de juiste infrastructuur beschikken om een er een theatervoorstelling in te laten plaatsvinden."

Maar toen vond het gezelschap Kasteel Cleydael in Aartselaar. Een betoverend middeleeuws kasteel, inclusief loopbrug en slotgracht.


Randall: "We vertellen het verhaal over een koning die vernieuwing wil brengen door zijn kasteel open te stellen voor 'gewone mensen.' Het publiek is dus uitgenodigd door de koning, maar dat blijkt niet allemaal van een leien dakje te lopen. De wereldvreemde prins moet neerdalen uit zijn torenkamertje op zoek naar een bruid. De boze stiefmoeder wil alles bij het oude houden en probeert de plannen van de koning te dwarsbomen. De lakeien denken de oplossing te hebben, maar maken zoals gewoonlijk de boel nog een stuk gecompliceerder. Enkel een ware liefdeskus kan dit wervelende sprookje ontwarren."Wanneer je het kasteel binnenstapt kom je dus terecht te midden van een klassiek sprookje waar je de koning kan helpen om nieuwe wetten te maken, op de thee kan gaan met de prins om hem van zijn verlegenheid af te helpen of waar je de strijd kan aangaan tegen de vloek die het hele kasteel in z'n ban houdt.


Een sprookje met alle klassieke elementen, maar met tegelijkertijd met heel wat hedendaagse elementen. De koning wil breken met de bestaande tradities en daarmee opent hij onbedoeld de deur naar veranderingen die het kasteel volledig op stelten zetten, aangezien niemand nog weet hoe die zich dient te gedragen en hoe niet. Het resultaat ervan is een hilarische familievoorstelling maar met duidelijke verwijzingen naar maatschappelijke thema's.


Wil je het zelf ontdekken? Dat kan vanaf dit 3 februari in Kasteel Cleydael in Aartselaar. Vergeet je baljurk niet aan te trekken!Spel: Katrien De Becker, Hans Ligtvoet, Gregory van Damme, Randall van Duytekom, Ken Verdoodt, Eva Isselee en Dempsey Hendrickx

Tekst & regie: Randall Van Duytekom

Immersive Director: Oliver Tilney (U.K.)


Van 3 tem 10 maart.

Familievoorstelling: za 14u30 & zo 11u & 14u30 + krokusvakantie om 14u30. Avondvoorstelling: Do, vr, za om 20u 11u & 14u30.


Locatie: Kasteel Cleydael, Cleydaellaan 36, Aartselaar


Tickets en info via www.deproefkonijnen.be

Comments


bottom of page