top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Musicalgroep MILO brengt High School Musical Jr.

“(Jong) talent de kans geven om op een groot podium te schitteren”: kort samengevat is dit het doel van de vereniging Musicalgroep MILO.

Ze kozen bewust voor het woord ‘groep’ in hun naam. Elk jaar opnieuw en dat al 16 jaar lang wordt een groep mensen samengebracht die 10 maanden lang het beste van zichzelf geeft. Ervaren en onervaren mensen, (piep)jong en ouder talent, mensen die elkaar al door en door kennen en nieuwkomers, mensen uit de regio Knokke-Heist en van ver daarbuiten …

Sinds 2023 bestaat er voor die ‘(piep)jonge talenten’ een aparte tak ‘MILO-junior’. Een groep waar kinderen en jongeren, tussen 8 en 21 jaar, hun podiumtalent en goesting kwijt kunnen. Begeleid door een beginnend team vanuit de MILO-familie en onder nauwlettend oog en coachende bril van Lore Dobbelaere. die als regisseur al heel wat musicals op de planken zette.

Kelly Matthijs (productieleiding) en Charlotte Overstraete (regie), beiden ook bestuurslid, konden dit jaar rekenen op haar, als begeleider. Ze leerde hen alles wat bij een musical komt kijken. Van scripts op papier brengen tot een voorstelling vol dans, zang, acteren en dit jaar zelfs basketballen, opvoeren. Dit met als doel om naast de jaarlijkse musical in september, ook een hele bende ‘juniors’ de kans te geven om hun talenten te doen groeien, om hun eerste stapjes op het podium te zetten en vooral om er een MILO- familie bij te krijgen. Eindelijk is het zover. 40 MILO-juniors zetten het begin van het jaar 2024 in met een knal met High School Musical junior!


Het verhaal

Na het grote succes van de film en de serie is er nu ook High School Musical op het podium. De musical speelt zich af in East High School waar een nieuw semester, na de kerstvakantie, van start gaat. Daarbij hoort ook een nieuwe leerling, de timide Gabriella. Ze vertelt haar vakantieverhalen aan haar nieuwe vriendin Taylor. Ze vertelt over een karaokeavond waar ze Troy ontmoet en met hem zong. Al snel wordt duidelijk dat de wereld niet groot is als Gabriella ziet dat Troy, de knappe vakantieverschijning, in haar klas zit. Ook dat ontgaat Troy niet en hij vertrouwt zijn verhaal toe aan Chad, een teamgenoot. Dit jaar wordt de nieuwe schoolmusical ‘Julia en Romeo’ opgevoerd, waar meervoudige hoofdrolspeelster Sharpay en haar broer Ryan auditie voor doen. Zij niet alleen, ook Gabriella en Troy willen hun kans wel wagen. Maar past dat wel? Kan de zoon van de basketcoach ook zingen? Kan een slimme wetenschapskampioen een scheikunde olympiade laten varen voor een musicalauditie? Zijn ze opgewassen tegen de plannen van Sharpay en Ryan? Zij zorgen ervoor dat zowel de basketbalmatch, de scheikunde olympiade en de tweede auditieronde voor de schoolmusical op hetzelfde tijdstip vallen. Dat is nog niet eens gerekend op de groepsdruk, de voorop getekende vakjes en kliekjes. Is het niet gewoon makkelijker om binnen jouw vakje te blijven? Lukt het Troy en Gabriella om hun eigen pad te kiezen en naar hun hart te luisteren?


Voorstellingen

  • donderdag 4 januari 2024 om 20u

  • vrijdag 5 januari 2024 om 20u

  • zaterdag 6 januari 2024 om 15u

  • zaterdag 6 januari 2024 om 20u

  • zondag 7 januari 2024 om 20u

Cultuurcentrum Scharpoord Knokke-Heist adres: Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-HeistUiTPAS

Vanaf nu kan je met jouw UiTPAS ook bij ons punten sparen. Scan je kaart bij deelname aan een activiteit en je punten komen er automatisch bij. Achteraf kan je de gespaarde punten omruilen voor tal van mooie voordelen en kortingen. Heb je nog geen Uitpas? Niet getreurd, je kan nog steeds een aankoop doen in Cultuurcentrum Scharpoord, MAAK, HEY, De Stormmeeuw, De Marge of in het Sociaal Huis. Een UiTPAS kost € 5 en is levenslang geldig. Als je recht hebt op een kansentarief, betaal je slechts € 1 en heb je bij deelname aan de activiteiten van UiTPAS-aanbieders altijd recht op 80% korting

Comments


bottom of page