top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Musicalacteur en zanger Laurenz Hoorelbeke in een strijd tegen HIV, Stigma en Taboe

Een Verhaal van Hoop en Bewustwording: Musicalacteur Laurenz Hoorelbeke’s strijd tegen HIV & CMVIn een openhartige onthulling deelde Laurenz Hoorelbeke, 35, vorige week zijn persoonlijke strijd na de diagnose van zowel HIV als CMV afgelopen zomer, een wending die zijn vredige leven volledig op zijn kop zette. Ondanks voorzorgsmaatregelen en het gebruik van PrEP, een pil bekend om zijn 99% effectiviteit tegen HIV, bevond Laurenz zich in de zeldzame 1% waarbij het middel niet beschermde.


Geconfronteerd met een gebrek aan antwoorden en ondersteuning van zowel medische professionals als zijn gemeenschap, stuitte Laurenz op een verrassende onwetendheid over HIV & AIDS, en de bijbehorende stigma’s en taboes. Deze ervaring heeft hem gemotiveerd om een boek te schrijven, gericht op het doorbreken van deze stigma’s en het bieden van essentiële informatie en steun aan anderen die door vergelijkbare situaties gaan.


Het boek zal niet alleen wetenschappelijke feiten en gegevens bevatten, maar ook persoonlijke verhalen, dagboekfragmenten, getuigenissen, en anekdotes, met als doel een licht te werpen op de fysieke, psychologische, en sociale gevolgen van leven met HIV en CMV.


Om dit project te financieren en zijn boodschap van hoop en bewustzijn te verspreiden, roept Laurenz op tot steun via donaties. Elke bijdrage, hoe klein ook, kan een wereld van verschil maken in de strijd tegen HIV, CMV en het doorbreken van de stigma’s die nog steeds heersen. 


Dit initiatief is niet alleen bedoeld om directe hulp en begeleiding te bieden aan lotgenoten, maar ook om het brede publiek te informeren en empathie te kweken voor de complexiteiten rondom HIV & CMV.


Laurenz’s verhaal is een oproep tot actie tegen het voortdurende stigma en de discriminatie die mensen met HIV en aanverwante aandoeningen ervaren. Zijn boek belooft een belangrijke bron te worden, niet alleen voor diegenen die direct zijn getroffen, maar ook voor medici, ondersteunende vrienden, familieleden en iedereen die zich wil verdiepen in de materie.


Laat ons samenwerken aan een wereld waarin begrip en steun prevaleren over onwetendheid en stigma. Uw steun kan het pad effenen voor een betere toekomst voor velen. Meer lezen en Doneren kan via https://steunactie.be/actie/steun-mijn-boekpublicatie-leven-met-hiv-cmv-inspirerend-en-educatief/-28628
Comments


bottom of page