top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Meet de volledige cast van "Achter De Schermen"


Theatermaker één zee, kondigde enkele maanden geleden een prachtige eerste productie aan: ACHTER DE SCHERMEN met Carry Goossens en Frans Maas in de hoofdrollen.


Het gaat om een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood, een stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf. Carry speelt de rol van ’the dresser’, Frans speelt als Sir de rol van de oudere Shakespeare-acteur en ‘her Ladyship’ Ann De Winne is Sir's jarenlange minnares.


De overige drie namen in deze bijzondere cast zijn ook gekend:

Leen Dendievel als Madge, Erik Goris als Geoffrey en Michèle Even als Irene.


Regisseur Rikkert Van Dijck neemt de taak op zich om de eersteling van één zee in goede banen te leiden. Met theatercoryfeeën Carry Goossens en Frans Maas belooft het alvast een inspirerende vaart te worden. ACHTER DE SCHERMEN is te zien in het Fakkeltheater vanaf november 2023 en zal door Vlaanderen touren vanaf januari 2024.


KORTE INHOUD

Engeland, Londen 1942, Tweede Wereldoorlog Een reizend theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert. De wereld probeert te overleven. De steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen.


Alle info op www.eenzee.be.
Carry Goossens - THE DRESSER

Carry Goossens (geboren als Edgard Goossens) is voornamelijk bekend van zijn rol als Oscar Crucke in “F.C. De Kampioenen” en zijn rol als Jef Van den Sande in “Lili en Marleen”, maar ook van “Code 37”, “De zonen van Van As” en Professor T” en zelfs “Der Dicke und der Belgier” in Duitsland. Recent speelde hij nog de titelrol in de film “Zeppos”.
Frans Maas -THE ACTOR

Frans Maas (geboren uit Nederlandse ouders) is een rasecht theateracteur, in het komische én het dramatische genre. Bij Toneelgezelschap Ivonne Lex en het Raamtheater speelde hij talrijke markante rollen. In Nederland toerde hij o.a. met de musical “Je Anne”. Hij speelde in de theaterversies van “Aspe” en is de Voorzitter in “Assisen” (BackStageproducties). Ook als soloacteur heeft Frans een mooie reputatie opgebouwd. Voor televisiekijkers blijft hij Jan Haesaerts in “Wij, Heren van Zichem, Rohalt in “Het Zwaard van Ardoewaan”, Miel in “Familie”, de Kolonel in “ROX”.
Ann De Winne HER LADYSHIP

Ann De Winne is musical-actrice van opleiding (Studio Herman Teirlinck) en schitterde o.a. in diverse voorstellingen in het Ballet van Vlaanderen en in andere gezelschappen, o.a. als Dorothy in “De Tovenaar van Oz” en als Donna in “Mamma Mia!”. Ann was al te zien in diverse TV-series (o.a. “Pa heeft een lief”, “Thuis” en “Nachtwacht”), is stemactrice en speelt bij diverse theaterhuizen zoals Loge10, Uitgezonderd!, Echt Antwaarps Theater, EWT, Deep Bridge, Het Achterland, …Leen Dendievel -MADGE

Leen is voornamelijk bekend van haar rol als ‘Kaat’ in “Thuis, finalist in “Dancing With the stars” 2018 en zag je ook regelmatig op de bühne in Theater Aan De Stroom, Het Prethuis, Uitgezonderd, De Sven De Ridder company. Daarnaast kent het publiek haar vooral als schrijfster van de bestsellers ‘Asem', 'Georges en Rita' en 'Brief aan mijn kind'. Daarmee tourt ze doorheen cc’s en scholen onder de hashtag #ontheroadformentalhealth
Erik Goris -GEOFFREY

Erik speelde zijn eerste stuk in een regie van Rik Andries, kwam terecht bij Theaterspektakel onder de hoede van Walter Rits, en werd bekend op televisie door zijn rol als Rob in Familie, later als Guy in Thuis. Daarna kwamen rollen in TV-series, kortfilms en speelfilms. In theater speelde Erik o.a. bij Paljas Producties, Loge10, Music Hall en Het Achterland. En nu in zee met … één zee !


Michèle Even - IRENE

Michèle studeerde aan het RITCS en speelde bij o.a. Abattoir Fermé, Laika - Theater der Zinnen, Navigators, 4Hoog en Theater O'Kontreir. Als danser en performer toerde ze doorheen Europa met de Italiaanse regisseur Romeo Castellucci. Ze was ook reeds te gast in diverse kortfilms en televisieseries. Michèle is (gast)docent drama en bewegingsexpressie. In 2020 richtte ze samen met Mattias De Paep het theatergezelschap tg bARSt op.


Comments


bottom of page