top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

'MAMMA MIA!' kondigt nieuwe gezichten en een terugkeer aan

Vanaf 22 maart 2025 keert de felgesmaakte Vlaamse versie van musicalsensatie 'MAMMA MIA!' terug en kan het dak er weer meermaals feestelijk af in opeenvolgend Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Regisseur Stany Crets, die opnieuw de rol van Bill zal vertolken in de musical, wist met zijn Angeleyes eerder al Ann Van den Broeck (Donna) en Helle Vanderheyden (Sophie) te overtuigen om terug te keren naar het warme Griekse bad van 'MAMMA MIA'. Beide nachtegalen zeiden meteen I Do, I Do, I Do, I Do, I Do, maar daarmee was de honger van Super Trouper Stany natuurlijk allerminst gestild. Knowing Me, Knowing You dacht hij en dus klopte Stany ook terug aan bij Dorian Liveyns. De sympathieke en getalenteerde musicalacteur zei in 2022 nog Take A Chance On Me en pakte die zomer bij 'MAMMA MIA' zijn eerste hoofdrol in een grote hitmusical als Sky. Dat deze rol allerminst zijn Waterloo betekende, bewijst zijn succesvolle vervolgparcours en het feit dat Stany hem er voor deze herneming absoluut terug bij wilde. Gimme, Gimme, Gimme zei Dorian, die maar wat graag terug in de huid van Sky kruipt in 2025.Ook aan vers bloed geen gebrek in de hoofdcast, want Stany trok met The Winner Takes It All in het achterhoofd zijn stoute schoenen aan en wist uiteindelijk met een simpele Voulez-Vous drie absolute toppers te strikken...

Actrice, presentatrice en zangeres Nathalie Meskens kan zich in 'MAMMA MIA' ook helemaal uitleven als Dancing QueenNathalie zal de rol van de flamboyante Tanya vertolken en treedt daarmee in de voetsporen van Evi Hanssen die dit in 2022 met verve deed.


Wie kan er nu nee zeggen tegen 'MAMMA MIA!'? Al die heerlijke ABBA-hits, pure nostalgie en feelgood. Exact waar we allemaal een stevige portie van kunnen gebruiken. Laat maar komen!"

- Nathalie Meskens -


Was de rol van de onstuimige architect Sam vorige keer nog weggelegd voor musicaldebutant Johan Terryn, dan wordt er nu uitgepakt met een doorwinterde musicaltopper. Niemand minder dan Jan Schepens kreeg een Ring Ring van Stany Crets en zal de rol van deze zelfverzekerde, beheerste, maar stiekem met veel spijt worstelende mogelijke vader van Sophie op zich nemen. Bekend terrein op verschillende vlakken overigens voor Jan. Hij speelde in 2006 al de rol van Sam in MAMMA MIA! en vormde in 'Beauty and the Beast', 'Assepoester' en 'The Last Five Years' ook al een koppel met Ann Van den Broeck.


“Een ontzettend fijn verhaal en ge-wel-di-ge muziek! 'MAMMA MIA!' is een feest en ik ben zo blij dat ik een uitnodiging kreeg om mee te feesten!”

 - Jan Schepens - Wat Jan Schepens is voor de Belgische musicalwereld, is Els Dottermans voor onze theater-, tv- en filmwereld. Haar cv is eindeloos en puilt uit van de mooie rollen, maar toch gaapt er nog één gaatje...musical. "I Have A Dream", zei Stany bij Deep Bridge. "Ik wil Els Dottermans als Rosie in 'MAMMA MIA!'. Voor Els bleek een positief antwoord op haar vraag "Lay All Your Love On Me" voldoende om toe te happen.


"'MAMMA MIA!' wordt voor mij toch wel een beetje een stap in het onbekende. Een 'once in a lifetime', maar wel een uitdaging die ik ten volle aanga."

- Els Dottermans -'MAMMA MIA!' speelt vanaf 22 maart 2025 in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Tickets & info: deepbridge.be 

Kommentare


bottom of page