top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

LUDIQUE! brengt met LevensLONG de muziek van Robert Long terug tot leven


Tijdens ‘LevensLONG’ verbindt het theaterduo LUDIQUE! hun eigen verhaal op unieke wijze met de muziek en tijdloze teksten van Robert Long, die op hun lijf geschreven lijken te zijn. Het Nederlands-Duits theaterduo LUDIQUE! - Martijn Mulders en Gerald Drent - weet tijdens hun muziektheatervoorstellingen op kenmerkende wijze verschillende talen moeiteloos in elkaar te laten overvloeien. Ook zal voor het eerst enkele liederen uit het Duitstalige oeuvre van Robert, hertaald door de Duitse tekstdichter, musicalschrijver en schrijver van het wereldbekende nummer ‘Du’ Michael Kunze, ten gehore gebracht worden in een intieme voorstelling waarbij de kracht van de muziek en de liefde in al zijn facetten weerklinkt, puur en persoonlijk. Peter van der Zwaag, jarenlang de vaste muzikale begeleider van Robert Long, neemt de muzikale leiding op zich tijdens de voorstelling. Producent Kristof Rutsaert, weduwnaar van Robert Long, zorgde ervoor dat ook het Vlaamse publiek eenmalig kan genieten van deze voorstelling. ‘LevensLONG’ is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater op 1 februari om 20 uur.

PRODUCENT KRISTOF RUTSAERT GETUIGT OVER DE TIJDLOOSHEID VAN HET OEUVRE VAN ROBERT LONG: "13 december 2022…16 jaar geleden is het dat mijn man, J.G.B.A. Leverman, Robert Long is overleden. En ik merk dat ik het er moeilijk mee heb. Wat uiteindelijk 32 jaar geleden met een plotselinge ontmoeting in 1990 begon, is gedurende 16 jaar uitgegroeid tot een heel bijzonder intens verhaal, een verhaal van liefde, vertrouwen, vriendschap, groeien, liefhebben, ontwikkeling, hechten en loslaten en nog zoveel meer. Het feit dat Robert langer dood is dan dat ik hem gekend heb voelt weer als afscheid nemen. Zelfs na 16 jaar. Ik denk "Is het dan nooit klaar?", "Neen, het is nooit klaar!". Robert heeft een schatkamer aan moois achtergelaten en daar kan iedereen van genieten."Kristof Rutsaert - copyright Goed Gedaan Robert Long - copyright Goed GedaanLUDIQUE! bestaat uit twee jonge, bevlogen theatermakers, Gerald Drent en Martijn Mulders, die op geheel eigen wijze datgene doen waar ze het beste in zijn: Via de bühne communiceren met het publiek, in de breedste zin van het woord. Kwaliteit en professionaliteit staat voor hen bovenaan. Hun androgyne verschijning is eigen en hun natuurlijke manier. Door hen het werk van Robert Long te laten interpreteren ontstaat er een soort van nieuwe dimensie. Ze nemen je mee in hun eigen wereld. Zij wonnen recentelijk de “Gouden Arti-Shock 2020”, de publieksprijs van het Isala Theater in Capelle a/d IJssel voor hun muziekvoorstelling APROPOS en de publieksprijs van het Delft Fringe Festival met hun voorstelling ZARAH, Zonde van de Liefde.Door: Gerald Drent en Martijn Mulders (LUDIQUE!)

Muzikale leiding: Peter van der Zwaag, jarenlang de vaste muzikale begeleider van Robert Long

1 februari 2023 - 20 uur

Rode Zaal Fakkeltheater: Hoogstraat 12


Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via 070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater (Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen)Comentários


bottom of page