top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

LEGO® Discovery Centre Brussels bezorgt magisch moment aan jonge patiëntjes

De magie van de eindejaarsperiode brengt vreugde en samenhorigheid met zich mee. In deze betoverende tijd wou het LEGO® Discovery Centre (LDC) de feestvreugde vergroten voor de kinderen van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) en hun familie. Helaas is deze periode niet voor iedereen een tijd van onbezorgd plezier, vooral niet voor jonge patiëntjes die te maken hebben met langdurige ziektes. Voor hen worden de feestdagen soms doorgebracht tussen ziekenhuismuren. Met de steun van Merlin’s Magic Wand, de internationale liefdadigheidsinstelling van de groep achter het LEGO Discovery Centre, kregen de kleine helden van het ziekenhuis toch een magisch moment.


Op 12 december toverde het team van het LEGO Discovery Centre de speelzaal van het kinderziekenhuis om tot een speciale LDC-ervaring. Onder andere een winterthema-workshop, geleid door Master Model Builder Sieber, bracht de nodige magie. Als kers op de taart kregen ze bezoek van de LEGO kerstman, de kerstmascotte van het LEGO Discovery Centre, voor een extra dosis vreugde. Dankzij het LDC werd deze voormiddag een magisch avontuur, waarbij de zorgen van het ziekenhuis even werden vergeten. De kinderen beleefden niet enkel de magie van de eindejaarsperiode, maar ook die van zorgeloos LEGO plezier."Voor de kinderen die regelmatig terug moeten keren naar het ziekenhuis of daar moeten verblijven voor behandeling, is de feestvreugde soms wat minder. Hierom zijn we heel tevreden met het initiatief van het LDC Brussels. Het is enorm belangrijk voor ons om de kinderen en hun families dit extra sprankje vrolijkheid aan te bieden en zo even aan de realiteit te ontsnappen." –Thomas Harckmans – Coördinator Enjoy, Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola"Ook het verplegend personeel was super tevreden want ze gaven aan dat de kinderen echt genoten hadden van het bezoek. Ze doen in het ziekenhuis uiteraard zelf ook wel activiteiten om de kinderen gewoon kind te laten zijn. Maar het is leuk dat wij voor een keer die taak op ons konden nemen en voor verstrooiing zorgen bij die kinderen en een leuke dag laten beleven." - Sieber, Master Model BuilderDe kinderen van het UKZKF, waarvan hun gezondheidstoestand het wel mogelijk maakte het ziekenhuis te verlaten, werden gisterenmiddag samen met hun familie verwelkomd in het LEGO Discovery Centre Brussels om deel te nemen aan een betoverende LEGO-middag.Het LEGO Discovery Centre in Brussel is een wereld waar magie en avontuur samenkomen. Met meer dan 3000 m² aan speelplezier biedt dit indoor LEGO-paradijs 12 verschillende speelzones, waaronder bouwavonturen, racespelletjes, ruimtebezoeken, een 4D-bisocoop en een interactieve rit. Speciaal ontworpen voor kleine avonturiers tussen 2 en 10 jaar, nodigt het interactieve centre gezinnen uit om samen te komen, hun creativiteit te laten sprankelen en vooral te genieten van ongelofelijk veel speelplezier. Een bezoek aan het LEGO Discovery Centre schenkt families het ultieme avontuur als cadeau. Kinderen van het UKZKF beleefden, samen met hun familie, quality time in een magische LEGO-wereld. Met een warm welkom werden ze ontvangen, waarna ze klaarstonden om het belevingscentrum te ontdekken. Ook zij kregen een bijzondere ontmoeting met de kerstmascotte van het LEGO Discovery Centre en gingen samen met het Master Model Builders team aan de slag met de winterthema workshop, waarbij tijdens deze namiddag alle zorgen als sneeuw voor de zon verdwenen. 
"Heel leuk om dat voor deze kinderen te kunnen doen. Die workshops liggen volledig in lijn met wat ik hier dagelijks doe maar dit is iets wat we samen doen via Merlin's Magic Wand. Kinderen in een ziekenhuis, die hun grootste wens is gewoon om eens een leuke activiteit te doen of eens naar een pretpark te gaan en dat maken wij dan mogelijk voor hun." aldus Sieber


Er werd alvast helemaal in kerstsfeer gewerkt. Sieber had een kerstman ontworpen die de kinderen dan ook konden namaken. Alle stukjes die nodig waren om deze creatie te maken, zaten verpakt in een leuk cadeau-doosje. Het ontwerp is gemaakt in 5 stukjes die ze dan op het einde kunnen monteren tot kerstman (zie foto). Voor dit ontwerp worden basis Lego-stukjes gebruikt zodat de kinderen die zelf ook nog eens kunnen namaken.


Comentarios


bottom of page