top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

KotéKoer brengt Vlaamse première musical 'The Hello Girls' in Brugge

Vanaf 7 september 2024 brengt KotéKoer vzw in Vlaamse primeur de musical “The Hello Girls”. In deze pakkende voorstelling wordt de belangrijke rol van de Amerikaanse vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog in de kijker gezet.KotéKoer vzw is een Brugse musicalvereniging die intussen al 15 jaar een mooie mix van bekende en minder bekende musicals op de planken brengt. In 2009 betekende de productie Honk! de start van deze vzw, die zich na al die jaren intussen een gevestigde waarde in Brugge mag noemen.


De cast en crew bestaat elk jaar opnieuw uit gepassioneerde musicalliefhebbers die vol overgave en inzet een nieuwe show voor een groot publiek brengen. En dit altijd onder begeleiding van een fantastisch live orkest.


Ze brachten de afgelopen jaren al kleppers van musicals zoals Peter Pan, Beauty and the Beast en Legally Blonde, maar ook minder bekende shows zoals CarrieCompany en Big Fish mochten niet ontbreken. In 2023 werden ze als één van de eerste musicalverenigingen ooit geselecteerd voor het Landjuweelfestival van OPENDOEK, waarop ze de voorstelling Big Fish mochten hernemen.


Dit jaar, in 2024, vieren ze hun 15e verjaardag met het prachtige verhaal van The Hello Girls! Deze voorstelling belicht voor het eerst het waargebeurde verhaal van Amerika's eerste vrouwelijke soldaten in een door de geschiedenis geïnspireerde musical.


Deze onverschrokken heldinnen dienden als tweetalige telefoonoperatoren aan het front en hielpen het tij van de Eerste Wereldoorlog te keren. Toch bleef het voor hen een strijd om erkend te worden als volwaardige soldaat, tijdens en na de oorlog.

Ze dienen zich te bewijzen in een mannenwereld, onder leiding van Captain Joseph Riser, die niet staat te springen voor vrouwen in zijn departement. Ook de andere mannen vinden dat het front geen plaats is voor een vrouw.

Aan Grace Banker, hoofd van de eerste vrouwelijke Communicatie-eenheid, en haar team om het tegendeel te bewijzen.


Na een succesvolle run in New York wordt deze productie nu voor het eerst in Vlaanderen opgevoerd.


7-8 september en 13-14-15 september in CC De Dijk, Brugge

Kommentare


bottom of page