top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Jozefien Grossen krijgt hoofdrol in 'Hairspray'

Met Lotte De Clerck, Francisco Schuster, Jérémie Vrielynck en musicaldebutante Amy Courtens, kan de Vlaamse musicalversie van 'Hairspray' vanaf maart 2024 alvast uitpakken met jong, veelzijdig en bekend Vlaams talent in Antwerpen, Gent en Hasselt.


Aan dit sprankelende viertal wordt met musicaltoppers Florian Avoux, die in de voetsporen van John Travolta mag treden als de extraverte Edna Turnblad, Laurenz Hoorelbeke (Corny Collins) en Helle Vanderheyden (Tammy), nog een stevige brok ervaring en pure musicalkwaliteit aan de cast toegvoegd.Producent Deep Bridge en regisseur Stany Crets hebben de voorbije jaren een bewonderenswaardige reputatie opgebouwd wat betreft het geven van mooie kansen aan voor het grote publiek nog onbekend Vlaams musicaltalent. Dat is in deze 'Hairspray' niet anders, want de 25-jarige Jozefien Grossen uit Tienen zal als Tracy Turnblad zelfs de absolute hoofdrol mogen vertolken. Voor Jozefien, die haar eerste ervaring opdeed in het ensemble van o.a. ‘Daens' en '40-45’, is dit niet enkel de kans van haar leven, maar ook een musicaldroom die in vervulling gaat!"Tracy mogen spelen in 'Hairspray' is altijd al een droom van mij geweest. Tracy is een jonge vrouw die de kracht vindt om de kritiek over haar uiterlijk naast zich neer te leggen en toch haar allergrootste droom na te jagen. Ze gelooft in zichzelf en laat het oordeel van anderen haar geluk niet in de weg staan. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen!”

- Jozefien Grossen -


Jozefien studeerde in het middelbaar Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en ging daarna Musical studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Nadat ze afstudeerde ging ze meteen aan de slag bij Ketnet in de serie 'Gamekeepers'. Daar is ze al enkele seizoenen te zien als de enthousiaste Pepper Camerlynck. Je kon haar ook al bezig zien in het ensemble van '40-45' en 'Daens' van Studio 100. Ze sprak en zong de stem in van de sterke Luisa in de Disneyfilm 'Encanto'. Verder gaf ze nog haar stem aan personages uit 'The Little Mermaid', 'Night At The Museum', 'Disenchanted', 'Swan Princess', 'Find Me In Paris' etc. In maart en april 2024 speelt Jozefien de rol van Tracy Turnblad in de musical 'Hairspray', een rol waar ze vroeger over droomde om te mogen vertolken!


‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 14 maart (extra show!) tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Tickets & info: deepbridge.be

Comments


bottom of page