top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

INTEAM brengt bejubelde Judas Productie ‘LELIES’ in nieuwe versie

Vanaf 6 september brengt InTeam de iconische musicalproductie ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Het wordt een nieuwe professionele versie, met getalenteerde musicalacteurs.

Producent en regisseur Niels de Valk: ‘We zijn ontzettend vereerd dat we ‘Lelies’ opnieuw op de planken mogen brengen. Het zijn grote schoenen te vullen, want de voorstelling won destijds een hoop Musicalprijzen. Maar we zijn ervan overtuigd om het sterke verhaal, aangevuld met de schitterende muziek van Sam Verhoeven, weer op een aantrekkelijke en bovenal verrassende manier aan het publiek te kunnen presenteren. Inclusief live orkest.’De cast is ook al gekend.

  • Tim Saey (o.a. ’40-45’, ‘Daens’ en ‘Damiaan’): de oude Simon.

  • Wim Van Den Driessche (o.a. ‘Les Miserables’, ‘Miss Saigon’ ‘Sweeney Todd’): speelt opnieuw in Vlaanderen, na voornamelijk in Nederland te hebben gespeeld. Hij neemt de rol van bisschop Bilodeau op zich.

  • Brecht Callewaert, die momenteel als Bernadette in ‘Priscilla, Queen of the Desert’ te zien is en in juni in de huid van Maria Callas kruipt in ‘Master Class’, speelt Gravin de Tilly.

Lelies is gebaseerd op Les feluettes, een toneelstuk van de Canadees Michel Marc Bouchard. Bisschop Jean Bilodeau wordt in 1952 in de gevangenis ontboden, om de laatste biecht van een gevangene af te nemen. Tot diens grote verbazing, blijkt de gevangene Simon Doucet te zijn, een oude kennis van de bisschop. Doucet heeft samen met de andere gevangene een toneelstuk voor de bisschop voorbereid, dat het verhaal van hun gezamenlijk verleden vertelt, en dat door de bisschop werd verdrongen, maar dat Simon nooit heeft kunnen vergeten …‘Lelies’ speelt vanaf 6 september in de Rode Zaal Fakkeltheater.

Regie: Niels de Valk. Muzikale leiding: Charles Vandenbroucke


De actie met vroegboekkorting start vanaf 11 januari tot 4 februari.

Met deze korting betaal je 29 euro i.p.v. 36 euro voor een ticket. 


Tickets  en info via www.inteam-producties.be


Comments


bottom of page