top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Indrukwekkende première WIL trekt Vlaams filmnajaar op gang

Antwerpen beleefde kortstondig een terugkeer naar de jaren '40 afgelopen avond tijdens de première van Tim Mielants' WIL. Het eerste typisch Belgische herfstweer kon genodigden en pers er niet van weerhouden om een glimp van de topcast - waaronder Stef Aerts, Matteo Simoni en Annelore Crollet - op te vangen aan de trappen van Kinepolis Antwerpen, waar ze geheel in de stijl van de film in een colonne oldtimers werden voorgereden.

V.l.n.r.: Jeroen Olyslaegers, Tim Mielants, Els Dottermans, Valentijn Dhaenens, Matteo Simoni, Annelore Crollet, Stef Aerts, Linn Vandeborne, Kevin Janssens, Sofie Decleir, Gene Bervoets, Kan Bijvoet, Wito Geerts, Marc Lauwrys, Felix Meyer, Szymon Wróblewski, Jan Decleir en Ariane van Vliet.


Begeleid door een big band werd de toon van deze heuglijke avond letterlijk gezet en kreeg de met camera's en filmploegen overspoelde rode loper nog wat meer kleur. Ook bekend Vlaanderen was deze avond royaal vertegenwoordigd, waardoor de première net dat tikkeltje extra kreeg.


De eerste reacties van het aanwezige publiek was alleszins lovend:

"Pakkend"

"Ik weet niet goed wat ik moet voelen, het komt echt binnen"

"Die muziek, wat een match"

"Dit wordt DE Vlaamse film van het jaar"

...


WIL wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en zal vanaf 27 september 2023 in de Vlaamse bioscoopzalen te zien zijn.

Comments


bottom of page