top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

In nieuw sprookje van De Proefkonijnen leeft écht iedereen nog lang en gelukkig.

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2023


Een stoutmoedig sprookje met grote gevolgen. 'Iedereen start met gelijke kansen in nieuwe familievoorstelling van De Proefkonijnen'.

De Proefkonijnen maakt een sprookje voor deugnieten! Zowel groot als klein durft wel eens ongehoorzaam te zijn, maar in de nieuwe familievoorstelling van het theatergezelschap ontdekt het publiek dat dat soms ook net goed is.‘De Ongehoorzame Lakei’ vertelt het verhaal van een gewiekste dienaar

die met een simpele actie de wereld van zichzelf en de koning op zijn kop weet te zetten. Op een dag besluit hij de koning zijn bevelen niet langer op te volgen. Want wat geeft de koning het recht om anderen te bevelen? Is zijn mening meer waard omdat hij in een groot kasteel woont en chique kleren draagt? Had de lakei zijn leven er anders uitgezien als hij als koning was geboren? Op subtiele wijze belicht De

Proefkonijnen, zoals dat met goede sprookjes gaat, het gebrek aan kansen waarmee iemand vanaf z’n geboorte geconfronteerd kan worden. Via de wonderlijke wereld van koningen en knechten trekt het gezelschap op spitsvondige wijze de lijn door naar situaties van vandaag. Het resultaat is een dolkomische familievoorstelling waarbij jong & oud de zaal verlaat met stof tot nadenken. Zoals we van het theatergezelschap gewoon zijn, is er bovendien een belangrijke rol weggelegd voor het publiek. De lakei lijkt in eerste instantie, zoals de titel aangeeft, vooral ongehoorzaam te zijn. Maar het is aan de jonge kijkertjes om de onrechtvaardigheid te ontdekken en de lakei het duwtje in de rug te geven dat hij nodig heeft om de situatie van zichzelf en van iedereen die net als hij 'in de verkeerde kleren geboren is' te verbeteren.


Bekijk hier hoe het er achter de schermen aan toe gaat:De voorstelling is te bekijken vanaf 18 maart in de zwarte zaal van Het Fakkeltheater in Antwerpen.

Spel: Elias Bosmans & Randall Van Duytekom

Tekst & regie: Randall Van Duytekom


18, 19, 22, 25, 26 maart om 11u & 14u30.

Fakkeltheater (zwarte zaal), Reyndersstraat 7, Antwerpen

Tickets en info via www.deproefkonijnen.beComments


bottom of page