top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

IF/THEN laat je niet onberoerd

Bohemian Productions ging gisteren in Première met de musical "If/Then" , een opwindend nieuw project na het succes van hun vorige productie "Lelies". Een verhaal over keuzes maken en de verschillende paden die ons leven kan nemen.We worden meegenomen in het verhaal van Elizabeth die net voor haar 39e verjaardag een belangrijke keuze moet maken. Elizabeth is net gescheiden en verhuist naar New York in de hoop daar een nieuw leven te starten. Wanneer ze op een dag samen met haar buurvrouw Kate in het park wandelt en Lucas tegenkomt, start de parallelle verhaallijn. Wat zou er gebeuren mocht ze ingaan op Lucas’ uitnodiging? Dit verhaal wordt het verhaal van de liefdevolle, persoonlijke Liz. Wat zou er gebeuren mocht ze meegaan met haar vriendin Kate? Dit wordt het verhaal van de ambitieuze en professionele Beth.
Het stuk word gedragen door het hoofdpersonage Elizabeth, alternerend Liz of Beth, gespeeld door Saskia Van Daele. Een krachtige stem die de emotie van haar spel alleen maar versterkte.

De tweedeling van haar personage creëert een fascinerend dynamisch spel van 'wat als' en confronteert het publiek met de onvoorspelbaarheid van het leven en de impact van keuzes.


Zij wordt omringd door 6 andere hoofdrollen, Eline Hodeige (Kate), Jana Strybosch (Anne), Brieuc Van Kersschaever (Josh), Matthias Bauw (Lucas), Bruno De Vel (Stephen) en Zane Garitte (David). De chemie tussen de acteurs is voelbaar en draagt bij aan de geloofwaardigheid van de relaties die zich ontvouwen.Voeg daar nog een 20-koppig ensemble aan toe, begeleidt door een 23-koppig orkest onder leiding van Jeffrey De Block. Het ensemble kan elk op zijn/haar beurt bijdragen door middel van zang en/of spel en zorgt tussendoor voor een grappige noot in het verhaal. Zo werden onder andere de metro- en bibliotheekscène zeer gesmaakt door het publiek.

Samen zorgen ze ervoor dat de keuzes van Liz en Beth naadloos in mekaar overgaan.

Buiten enkele bijkomende decorstukken die op scène verschijnen, vormen de lichtgevende watertonnen de skyline van New York.

De sober gekleurde outfits met af en toe een extra accessoire, maken het geheel af.


IF/THEN is een musical die je aan het denken zet en je hart raakt. Het brengt op indrukwekkende wijze de complexiteit van het leven en de kracht van keuzes in beeld.Wie nog wil gaan kijken, de shows lopen enkel dit weekend in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas:

zaterdag 3 juni ‘23 om 20u

zondag 4 juni ‘23 om 15u

zondag 4 juni ‘23 om 20u


Tickets & info via www.bohemianproductions.be

Comments


bottom of page