top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

'Het Komt Voor In De Beste Families’ steekt hart onder de riemZanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit de VRTserie ‘Thuis’ – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck brengen muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit het net verschenen boek ‘Het Komt Voor In De Beste Families’.
Hoe ervaar je onmacht, angst en verdriet als iemand in je familie of omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben? Wat geeft kracht en wat biedt hoop? Deze taboedoorbrekende voorstelling is een samenwerking tussen Te Gek!? en Similes.Similes, familievereniging geestelijke gezondheid, vierde in februari 2023 haar 50-jarige bestaan met de publicatie van ‘Het Komt Voor In De Beste Families’ (Borgerhoff & Lamberigts). Dit openhartige, unieke non-fictieboek biedt de lezer zicht op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook hebben op vrienden en familie van de persoon met een psychische kwetsbaarheid. Het boek ligt aan de basis van deze al net zo buitengewone voorstelling waarmee Mathias en Manu iedereen in het publiek een hart onder de riem zullen steken.


De organisatie Te Gek!? doet er al vele jaren alles aan, met Selah Sue als meter en Guy Swinnen als peter, om problemen met geestelijke gezondheid op de ruimst mogelijke schaal bespreekbaar te maken.


Een zeer ingetogen setting waar Mathias zijn zang afwisselt met het voorlezen van getuigenissen uit brieven van familieleden en cliënten over hoe zij psychiatrische problematiek ervaren en beleven. Zo konden ze ook meevoelen in het Psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius in Grimbergen waar het duo vorige week te gast was.Comments


bottom of page