top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Het Fakkeltheater wordt deze zomer omgetoverd tot een zwoele danstempel met DE BALLROOMBEKER

Goeie zomertradities moeten gekoesterd worden. De zomerkomedies van producent Het Achterland zijn, net als de Bollekesfeesten of de Rubensmarkt, uitgegroeid tot een authentieke Antwerpse zomertraditie. DE BALLROOMBEKER  zal vanaf 28 juni 2024 maar liefst 7 weken te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Na “Viva Minerva”, “Café Beveren, “De Sinksenfoor”, “’t Strand van Sint-Anneke”, “Oost West, Thuis Best” en “Minerva Veur Altijd” neemt regisseur en scenarist Jeroen Maes het publiek dit keer mee naar de wondere wereld van het ballroomdansen.Het Achterland heeft ook deze zomer weer een topcast weten te strikken.  Gerenommeerde acteurs als Carry Goossens, Greet Rouffaer, Ann Van den Broeck en Vicky Florus worden bijgestaan door jonge, vurige talenten zoals Matthew Michel, Jervin Weckx, Thomas Boudrez en Ylenia Mele. De choreografie is in handen van Frank en Laura Zegels, bekend van “James De Musical” en “Dancing With The Stars”. 


DE BALLROOMBEKER BELOOFT EEN SWINGENDE, ZWOELE ZOMERKOMEDIE TE WORDEN

We maken kennis met dansschool ‘Step by Step’ uit Hoboken.


De school is gespecialiseerd in ballroom en wordt uitgebaat door de strenge dansdocente Margot en haar man Ronny die als manusje-van-alles zorgt voor de omkadering. Dankzij hun goudhaantjes Giorgio en Vanessa rijgt ’Step by Step’ al jaren de successen aan elkaar. Heel wat bekers sieren reeds de danszaal, tot grote trots van Margot en Ronny. 

Maar binnenkort is die ene wedstrijd die alles zal bepalen :


‘De Ballroombeker der Lage Landen’!  


En die moet absoluut in hun bezit komen. Het ziet er naar uit dat dit ook zal gebeuren tot echter een onvoorziene wending roet in het eten gooit!

Valt er nog iets te redden?


Zijn de nieuwe aanwinsten Boris en Sabine een optie? 


Of moet ‘Step by Step’ de droom van die oh-zo-belangrijke ballroombeker opbergen?

DE BALLROOMBEKER is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater van 28 juni tot en met 11 augustus. 

Comentarios


bottom of page