top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Hartverwarmende "Calendar Girls" in première

Bijgewerkt op: 25 apr. 2023

Backstage Producties, het Vlaamse productiehuis van James Cooke, Dirk Van Vooren, Bob Jennes en Nico Warrinnier zet sinds 21 april CALENDAR GIRLS op het programma van Theater Elckerlyc. Velen herinneren zich nog de succesvolle film met o.a. actrice Helen Mirren in 2003.De drukte in de koekenstad door de "Antwerp 10 miles" hield de genodigden en pers op de rode loper niet tegen om talrijk naar Theater Elckerlyc af te zakken. Iedereen was reuzebenieuwd hoe de legendarische fotoshoot van 7 plattelandsvrouwen uit Yorkshire tot leven zou gebracht worden door deze Vlaamse cast.


Het werd een voorstelling die iedereen raakte, met een lach en een traan. Regisseur Katelijne Verbeke maakte een cleane voorstelling waarin de ontwapenende vriendschap tussen zeven vrouwen centraal staat. Bovendien voorzag ze het geheel van een klassevolle, tikkeltje nostalgische sound track waarop de mooiste Franse chansons te horen waren. Het geheel ziet er eigentijds en verfrissend uit. Ook acteurs Johan Terryn (die de zieke echtgenoot speelt) en Lander Depoortere als fotograaf wisten de harten van het publiek te veroveren.
Een daverende staande ovatie bleef dan ook niet lang uit na de voorstelling. De voorstelling is nog te zien tot en met 14 mei in Theater Elckerlyc te Antwerpen.De damescast van het legendarische én op ware gebeurtenissen gebaseerde theaterstuk CALENDAR GIRLS met Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert en Mieke Bouve prijkt vanaf deze week ook op een verjaardagskalender t.v.v. de Stichting tegen Kanker. Backstage Producties schenkt de opbrengst van deze kalender integraal aan Stichting Tegen Kanker.De kalender wordt in Theater Elckerlyc verkocht tijdens de voorstellingen van Calendar Girls en is tevens online te koop op www.backstage-producties.be.

Prijs: vanaf 20 euro.Bekijk hier onze première repoComentarios


bottom of page