top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Gaslicht : het toneelstuk dat een werkwoord werd


Bella begint te merken dat ze dingen begint te vergeten, dat spullen op mysterieuze wijze verdwijnen en dat de gaslampen in het huis op rare momenten beginnen te flikkeren. Haar man Jack ontkent dat er iets aan de hand is en beschuldigt haar er zelfs van dat ze gek wordt.

 

Kan Bella op tijd ontsnappen aan de greep van haar echtgenoot en zijn ‘gaslighting’?
Iemand ‘gaslighten’ is een vorm van emotionele manipulatie waarbij iemand doelbewust gedrag vertoont om het vertrouwen en de realiteitszin van een ander persoon te ondermijnen. De term is afgeleid van het toneelstuk ‘Gaslight’, waarin een echtgenoot opzettelijk de gaslampen dimt om zijn vrouw te laten twijfelen aan haar waarneming en geestelijke gezondheid.


Loge 10 brengt dit verhaal waarin de prachtige kostuums het publiek meenemen naar Victoriaans Londen. Het indrukwekkende decor gooit een nieuwe kijk op het stuk waardoor het publiek nog meer getuige is van wat er zich in het mysterieuze huis van de Manninghams afspeelt.,


Bert Cosemans en Nathalie Wijnants spelen meneer en mevrouw Manningham. Hun meiden Nancy en Elizabeth krijgen gestalte door Daphne Paelinck en Marijke Hofkens. Detective Rough is Erik Goris. Onder leiding van regisseur Bruno Van Heystraeten, is "Gaslicht" een boeiende en meeslepende theaterervaring.


Wie de voorstelling nog wil zien, kan dat nog tot en met 21 april

In de Rode Zaal Fakkeltheater, Antwerpen

Tickets via www.loge10.be

Bekijk hier onze reportage van de repetities:תגובות


bottom of page