top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Feestelijke opening nieuwe familie-attractie in Walibi: Silverton

Sinds vanochtend is Silverton officieel geopend voor publiek. De nieuwe familie-attractie van Walibi werd ingewijd tijdens een feestelijke openingsceremonie in westernstijl.Zo’n 100 gasten woonden de exclusieve voorstelling van Silverton vrijdagochtend bij. Ze werden voor deze unieke gelegenheid ondergedompeld in de ongetemde sfeer van het Wilde Westen. Na een heerlijk ontbijt met Amerikaans geïnspireerde lekkernijen en entertainment, gaf de sheriff om 10u het startschot voor de opening van de nieuwe interactieve familie-attractie. Zonder aarzelen sprongen de jongste avonturiers - vergezeld door hun ouders - aan boord van de stoomlocomotiefjes, waarna ze snel koers zetten naar een golvende rit.


Na de officiële openingsceremonie kon het grote publiek zich vanaf 14u30 ook wagen aan een eerste vermakelijke rit. Voor de eerste 5.000 Silvertonpioniers ontwikkelde Walibi Belgium een speciaal certificaat.


Silverton, een interactieve familie-attractie

Silverton is een soort molen met 12 hangende stoomlocomotiefjes. De attractie is 8,20 m hoog en heeft een diameter (bij zwierende gondels) van 17,3 m. Bezoekers kunnen per twee plaatsnemen in een wagon en zelf bepalen hoe hoog ze het toestel laten opstijgen – tot 3,80 m boven de grond en een hoek van maximaal 90°. Silverton is geschikt voor kinderen vanaf 90 cm, mits ze vergezeld zijn door een volwassene. Aan boord kunnen bezoekers ook zelfstandig geluids- en rookeffecten activeren, wat de ervaring extra interactief maakt. De totale investering voor Silverton bedraagt € 1.9 miljoen.


Op slechts een steenworp afstand van Dalton Terror neemt Silverton bezoekers mee naar de fascinerende wereld van het Wilde Westen. Om een authentieke sfeer te creëren, deed Walibi Belgium een beroep op een team van decoratiespecialisten uit Nijvel. Samen hebben ze gewerkt aan een meeslepende en realistische ervaring die grote en kleine bezoekers zal verrassen.


Walibi Summer Nights & nocturnes in Aqualibi

De opening van Silverton luidt eveneens de start van de ‘Walibi Summer Nights’. Tijdens deze drie zomernocturnes (11, 12 en 14 augustus) is het park open van 10u tot 22u, met extra entertainment vanaf 18u. De animaties en dj-sets zijn inbegrepen in het reguliere toegangsticket. Daarnaast kan je tijdens de nocturnes ook een plaats reserveren voor de Summer BBQ: https://www.walibi.be/nl/summer-nights. ​En ook Aqualibi zal op 11, 12, 13 en 14 augustus langer open zijn. Tijdens het verlengde weekend kunnen bezoekers, tot 22u, genieten van een tropische avondplons.

Comments


bottom of page