top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Emotionele premièrevoorstelling "Tot altijd"

Bijgewerkt op: 19 feb.

Gisteren ging de langverwachte musical "TOT ALTIJD" in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Een nieuwe creatie van AuFond Producties. De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar en EyeWorks, vertelt het aangrijpende verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België.


De cast mocht een staande ovatie in ontvangst nemen. Meteen ook een warm gebaar voor Mario Verstraete en wat hij gerealiseerd heeft in zijn strijd voor het recht op menswaardig sterven. ,


De emotionele première van "TOT ALTIJD" was een onvergetelijke avond vol met respect en veel liefde.

Het publiek werd meegesleept door de gewaagde, ontroerende en spraakmakende voorstelling, die een bijzonder licht werpt op het thema euthanasie en het recht op waardig sterven. Met deze musical heeft AuFond Producties een unieke en moedige stap gezet in het Belgische theaterlandschap. Mario Verstraete speelde een cruciale rol in het debat rond euthanasie en het recht op waardig sterven. De voorstelling wist het publiek te raken met de warme en herkenbare scènes. Euthanasie blijft actueel en is nog steeds een gevoelig thema in de Belgische geschiedenis.


Het verhaal werd dan ook op een heel respectvolle manier, heel sereen, met een minimalistisch decor maar vooral met een zeer sterke cast tot leven gebracht.

De hoofdrol wordt ijzersterk vertolkt door Jo Hens, bijgestaan door de rest van de getalenteerde  David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght.


De creatives Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck staan in voor tekst en muziek, gebaseerd op het filmscript van Nic Balthazar.

Producent Manu Jacobs is tevens de regisseur van deze voorstelling. 


De musical "TOT ALTIJD" is nog te zien tot en met 10 maart in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.


Voor meer informatie en tickets: www.aufondproducties.be 


"TOT ALTIJD" gaat eind 2024 op tournee door Vlaanderen. 


Meer fotos:

Comments


bottom of page