top of page

‘Dinner in the Sky’ oog in oog met de Leeuw

  • Foto van schrijver: Spotlight News
    Spotlight News
  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten om te lezen

Dinner in the Sky - de internationale succesformule van The Fungroup waarbij je op grote hoogte op buitengewone locaties kan dineren, bracht afgelopen maandag enkele bekende Vlamingen in hogere sferen in Waterloo. Onder andere Aster Nzeyimana en Lize Feryn, Celien Hermans, Jean-Marie en Carmen Pfaff, Anke Buckinx, Nuria en Stijn, Olivia, Chris Vantongelen en nog vele anderen mochten samen gaan lunchen op 50 meter hoogte.


Vrouwen en jongeren in de schijnwerpers

De editie van 2025 van Dinner in the Sky staat extra in de schijnwerpers aan dankzij de aanwezigheid van vijf vrouwelijke chefs: Stéphanie Thunus van restaurant Au Gré du Vent*, Isabelle Arpin van Auberge de LeignonMarie Trignon van La Roseraie*, Mélanie Englebin van restaurant Cecila en Manon Schenck van La Table de Manon. Afgelopen maandag was Stéphanie Thunus kok van dienst.


Ook jonge chefs zullen het beste van zichzelf geven: Alexandre Ciriello van restaurant L’HorizonMartin Volkaerts van restaurant L’AmandierJulien Malaisse van Pré de Chez Vous*, Mathieu Vandevelde van restaurant Le Roannay*, Julien Hauspie van Max et MoiGrégoire Gillard van restaurant Barge* en Mallory Gabsi*.




Drie chefs met meerdere Michelinsterren zullen voor het eerst deel uitmaken van dit indrukwekkende culinaire gezelschap: Christophe Hardiquest van Menssa*, Cyril Molard van het Luxemburgse restaurant Ma Langue Sourit  en Ralf Berendsen van het gelijknamige restaurant Ralf Berendsen.


Voor de veertiende editie zal het evenement Dinner in the Sky van 22 mei tot 22 juni 2025 je 50 meter in de lucht brengen boven het Domein van de Slag bij Waterloo. Een editie die wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk programma met topchefs. In totaal zal Dinner in the Sky 32 chefs bijeenbrengen op 32 dagen, een primeur voor dit evenement dat sinds 2012 op elke gastronomische agenda staat.

Naast de genoemde chefs zullen ook Yves Mattagne van Villa Lorraine**, Wout Bru van restaurant Le Grand Verre*, Glenn Verhasselt van Sir Kwinten** en nog vele anderen aanwezig zijn. 


Elke dag zal één van de 32 chefs koken voor 32 gasten, verdeeld over 8 tafels van 4 personen, met een lunch om 12u30 en 2 dinners om 19u en 21u30. De ontvangst vindt plaats in een pop-up dorp dat aan de voet van de Leeuwenheuvel is opgebouwd. De volledige ervaring begint hier - met champagneontvangst en hapjes bereid door jonge chefs en champagneontvangst. Daarna gaat het platform de lucht in en kunnen gasten genieten van het 4-gangenmenu met wijnarrangement, bereid en geserveerd door de chef zelf in de lucht, gevolgd door koffie en pousse-café in de lounge.





Voor alle info over het meest gastronomische evenement van het jaar: dinnerinthesky.be.


Comentários


bottom of page