top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Cast "Calendar Girls" is bekend

Backstage Producties, het Vlaamse productiehuis van James Cooke, Dirk Van Vooren, Bob Jennes en Nico Warrinnier zet vanaf 21 april CALENDAR GIRLS op het programma van Theater Elckerlyc. Velen herinneren zich nog de succesvolle film met o.a. actrice Helen Mirren in 2003.


De cast van het legendarische én op ware gebeurtenissen gebaseerde theaterstuk CALENDAR GIRLS is bekend gemaakt: Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert, Mieke Bouve en Johan Terryn.


Regisseur Katelijne Verbeke kijkt al uit naar de samenwerking: "Met dit team mag ik in het theater een prachtig, menselijk en bijzonder herkenbaar verhaal vertellen. Met een lach en een traan."


CALENDAR GIRLS

Na het grote succes van de film in 2003, is dit bijzondere verhaal nu eindelijk in Theater Elckerlyc te zien. ‘Calendar Girls’ vertelt het waargebeurde verhaal van twaalf dames uit Yorkshire. Wanneer één van de echtgenoten van de vrouwen wordt opgenomen in het ziekenhuis met leukemie, besluiten de vrouwen geld in te zamelen met de verkoop van een quasi-naaktkalender. Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en gaat over het overwinnen van angsten, echte vriendschap en vrouwelijke kracht.


CALENDAR GIRLS - ROLVERDELING

MARIE — Ann Van den Broeck

CHRIS — Sandrine André

ANNIE — Greet Rouffaer

CORA — Katrien De Becker

CECILIA — Katja Retsin

RUTH — Veerle Malsschaert

JESSIE — Mieke Bouve

JOHN — Johan Terryn

Net zoals in de film, wordt er ook in het theater een kalender gerealiseerd. Backstage Producties schenkt de opbrengst van deze kalender aan Stichting Tegen Kanker. "We kennen allemaal wel iemand die getroffen werd door deze ziekte. Ongeveer 1 op de 3 mannen en 1 op de 4 vrouwen krijgen kanker voor hun 75ste, men verwacht dat die aantallen de komende jaren nog steeds stijgen, onder meer door de vergrijzing. Reden te meer dat sensibilisering over kanker en kankeronderzoek, zoals gesteund door verenigingen als Stichting Tegen Kanker, hoog op de agenda moeten blijven staan. ", motiveert producent James Cooke deze keuze.


CALENDAR GIRLS - PRAKTISCHE INFO

Productie: Backstage Producties

Regie: Katelijne Verbeke

Cast: Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert, Mieke Bouve en Johan Terryn


Locatie: Theater Elckerlyc - Antwerpen - Frankrijklei 85-87

Data: Van 21 april tot en met zondag 14 mei.


Info en tickets: www.backstage-producties.be

Comments


bottom of page