top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Bohemian Productions telt af naar première van "If/Then"Bohemian Productions brengt op 2-3-4 juni ‘23 de langverwachte musical "If/Then" op de planken, een opwindend nieuw project na het succes van hun vorige productie "Lelies".

Het is een verhaal over keuzes maken en de verschillende paden die ons leven kan nemen en is een absolute must-see voor iedereen die houdt van theater en musical.Het verhaal

De musical vertelt het verhaal van Elizabeth die net voor haar 39e verjaardag een belangrijke keuze moet maken. Elizabeth is net gescheiden en verhuist naar New York in de hoop daar een nieuw leven te starten. Wanneer ze op een dag samen met haar buurvrouw Kate in het park wandelt en Lucas tegenkomt, start de parallelle verhaallijn. Wat zou er gebeuren mocht ze ingaan op Lucas’ uitnodiging? Dit verhaal wordt het verhaal van de liefdevolle, persoonlijke Liz. Wat zou er gebeuren mocht ze meegaan met haar vriendin Kate? Dit wordt het verhaal van de ambitieuze en professionele Beth.


Muziek en teksten

De muziek en teksten zijn geschreven door Tom Kitt en Brian Yorkey, die ook verantwoordelijk waren voor de Tony Award-winnende musical "Next to Normal". De musical bevat een mix van pop- en rocknummers. De oorspronkelijke productie had musicalster Idina Menzel in de hoofdrol en de nummers, waaronder het bekende "Always Starting Over", werden geschreven met haar stem in gedachten. Het grote publiek kent Idina Menzel vooral van de film “Frozen” waarin ze de stem van Elsa vertolkte en “Let It Go” zong.


Grote cast én live orkest

De vernieuwende opbouw van de voorstelling en het artistieke niveau dat van de uitvoerders vereist is, maken van “If/Then” een bijzonder project. Gelukkig wist Bohemian Productions een grote groep enthousiaste én getalenteerde mensen samen te brengen. Dat ze daarvoor heel wat nieuwe mensen konden verwelkomen, vinden ze bij Bohemian Productions een verrijking. Zo worden de 7 hoofdrollen sterk ondersteund door een 20-koppige ensemble en kun je tijdens de voorstelling een 23-koppig live orkest bewonderen. Samen brengen ze de uitdagende muziek, die varieert van intieme ballades tot uptempo liedjes, tot leven. Bohemian Productions heeft met hun vorige productie "Lelies" al bewezen dat ze in staat zijn om een prachtige, emotionele en meeslepende musical te produceren. Met "If/Then" hopen ze opnieuw het publiek te raken en een onvergetelijke ervaring te creëren. “If/Then” is op 2, 3 en 4 juni ’23 te zien in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas en belooft een opwindende en inspirerende productie te zijn !


Achtergrond

Het idee voor de musical ontstond tijdens een brainstormsessie tussen componist Tom Kitt en tekstschrijver Brian Yorkey, waarin ze spraken over de "wat als"-scenario's die iedereen zich weleens inbeeldt. Wat als ik die baan niet had aangenomen? Wat als ik die persoon niet had ontmoet?... De musical ging in première op 5 november 2014 in het Richard Rodgers Theatre op Broadway. De hoofdrollen werden gespeeld door Idina Menzel, Anthony Rapp, LaChanze en James Snyder. If/Then werd geproduceerd door David Stone, die ook de producer was van de Broadway-hit Wicked. De inventiviteit van het script en verhaal zit hem in de tweedeling en het creëren van, als het ware, twee parallelle universums waarin Elizabeth twee verschillende versies van haar leven leidt. In de ene is ze een succesvolle zakenvrouw, terwijl ze in de andere versie de liefde volgt. If/Then werd positief ontvangen door critici en publiek en werd genomineerd voor verschillende Tony Awards, waaronder die voor Beste Actrice in een Musical voor Idina Menzel. De musical werd ook geprezen om zijn vernieuwende benadering van het genre, waarin een complexe verhaallijn en de integratie van moderne technologieën werden gebruikt om de parallelle universums van Elizabeth te verkennen. Naast de Broadway-productie werd de musical ook opgevoerd in verschillende theaters in de Verenigde Staten en in andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en ZuidKorea. If/Then is een krachtige en meeslepende musical die het publiek uitdaagt om na te denken over de rol van keuzes in ons leven en hoe deze ons toekomstige pad bepalen.


Speeldata

vrijdag 2 juni ‘23 om 20u

zaterdag 3 juni ‘23 om 15u

zaterdag 3 juni ‘23 om 20u

zondag 4 juni ‘23 om 15u

zondag 4 juni ‘23 om 20u


Tickets & info via www.bohemianproductions.bemuziek: Tom Kitt

verhaal & liedteksten: Brian Yorkey

regie: Stijn De Wolf

muzikale leiding: Jeffrey De Block

vocal coaching: Liesbeth Faelens & Jasmien Gys

decor- & kostuumontwerp: Yannic Duchateau (Pourquoi Pois?)

geluid: Philippe Peirsman (TWIN4U)

licht: Benjamin De Maere (Showdesign)


Cast:

Elizabeth - Saskia Van Daele

Kate - Eline Hodeige

Anne - Jana Strybosch

Josh - Brieuc Van Kersschaever

Lucas - Matthias Bauw

Stephen - Bruno De Vel

David - Zane Garitte


Ensemble:

Reno Arens, Kilian Baert, Nell De Bondt, Sam Deboel, Elke Delrue, Farah Geerts, Elise Gilon, Jens Goossens, Matthias Joris, Werner Maes, Kelly Martens, Miriam Meyers, Elise Nys, Eline Pauwels, Stefaan Pintelon, Myrthe Van Steenlandt, Magali Van Zele, Lore Verberck, Christine Wilssens

Comments


bottom of page