top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

Auteur "Geluksnummers" woont première bij in EWT-theater

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2023

EWT-theater brengt hun vierde productie van dit sezoen:"Geluksnummer".Het was toch wel een speciale première voor het hele team want niemand minder dan de auteur van het stuk was special overgevlogen vanuit de UK om de première bij te wonen. Het was voor Mike Yeaman niet de eerste keer dat hij het stuk in een andere taal zou zien. 'Lucky numbers' werd al opgevoerd in Nieuw Zeeland, Australië, Finland, Noorwegen, Estland, Hongarije en uiteraard in de UK.

Een unieke première dus ook voor Mike die het stuk voor het eerst in het Nederlands gebracht zag worden én voor het eerst ook een verhaallijn waar de oma een opa wordt. Oorspronkelijk werd het stuk geschreven rond een oma die regelmatig eens iets vergat en hier wordt het dus voor het eerst gespeeld in een mannelijke rol. Theo van Baarle doet dat dan ook voortreffelijk!


Het verhaal

Den Bompa woont sinds jaren in bij zijn dochter en schoonzoon, maar dit loopt niet altijd van het gekende leien dakje. Kleindochter en kleinzoon werken hem meer wel op de zenuwen dan niet en dit gevoel is regelmatig wederzijds. Tot de dag dat de 6 Lotto-nummers van den Bompa zijn uitgekomen. Maar waar hebben ze dat formulier nu weer gelegd?

Bekijk hier de première reportage:
Auteur: Mike YEAMAN

Regisseur: Ron CORNET

Acteurs: Iante BEYE, Dirk BOSSCHAERT, Mathias DANEELS, Daisy THYS, Reggy TURNEER, Theo VAN BAARLE, Door VAN BOECKEL


Van 17 maart 2023 tot en met 23 april 2023 in EWT-theater in Deurne.

Tickets via: http://www.ewt.be
Comments


bottom of page