top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

'Achter de Schermen', gestart met voorbereidingen

Theatermaker één zee, kondigde enkele maanden geleden een prachtige eerste productie aan: ACHTER DE SCHERMEN met Carry Goossens en Frans Maas in de hoofdrollen.


Fotograaf: Patrick Depypere

v.l.n.r. Rikkert Van Dijck, Ann De Winne, Carry Goossens, Frans Maas, Leen Dendievel, Eve Van Avermaet, Erik Goris, Mathieu Van Nieulande en Frank Aernout


Het gaat om een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood, een stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf. Carry speelt de rol van ’the dresser’, Frans speelt als Sir de rol van de oudere Shakespeare-acteur en ‘her Ladyship’ Ann De Winne is Sir's jarenlange minnares. Leen Dendievel als Madge, Erik Goris als Geoffrey en Eve Van Avermaet als Irene.


Sinds kort zijn de voorbereidingen écht van start gegaan. Regisseur Rikkert Van Dijck neemt de taak op zich om de eersteling van één zee in goede banen te leiden. Op 10 oktober stelden producenten Frank Aernout en Ann De Winne ook hun ambities voor i.v.m. één zee. Zij koesteren de ambitie om repertoirestukken terug in hun eer te herstellen en met veel liefde te spelen. The Dresser, vertaald en bewerkt door Rikkert Van Dijck naar ACHTER DE SCHERMEN is de eersteling. Carry Goossens had dit stuk al zeer lang op zijn "wish"-list staan om te spelen. Met Achter De Schermen stappen ze in de voetstappen van enkele grote internationale acteurs waaronder recent nog in de verfilming met Anthony Hopkins en Sir Ian McKellen. Marc Cnops, een tijdlang directeur van het Raamtheater, realiseert het ingenieuze decor van deze Achter De Schermen, waar het publiek een mooie inkijk krijgt in de loge van de grote acteur.


Regisseur Rikkert Van Dijck wordt geassisteerd door aanstormend talent Mathieu Van Nieulande.


ACHTER DE SCHERMEN is te zien in het Fakkeltheater vanaf november 2023 en zal door Vlaanderen touren vanaf januari 2024.


Alle info op www.eenzee.be.

Tickets zijn reeds ter beschikking op www.fakkeltheater.be

Hozzászólások


bottom of page