top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

5 jaar Het Farcetheater! Dat vieren ze met 3 nieuwe producties.

Het Farcetheater bestaat 5 jaar en kondigde gisteren maar liefst 3 nieuwe producties aan voor het volgende seizoen! FEEST!



Dit jaar willen ze nog meer de nadruk leggen op die FEEL-GOOD KOMEDIE met een op-en-top professioneel karakter, die uniek is in de streek tussen Gent en de Vlaamse Ardennen. Plaatsen als de Minardschouwburg in Gent, Zwijnaarde, Oudenaarde, Ronse, Kruishoutem, Herzele en Geraardsbergen zijn voor ons bekend terrein geworden. Daarbij zijn Middelkerke, Antwerpen, Scherpenheuvel, Vilvoorde, Bree, Izegem, Heist-op-den-Berg, Zele en Hamme aan ons vaste programma toegevoegd. Voorts proberen we nieuwe locaties zoals Kluisbergen, Eeklo, Kortrijk en De Haan.


Bekijk hier onze repo van de persvoorstelling van 5 jaar Het Farcetheater




VOOR HETZELFDE GELD

Een rijkgevulde komedie van Ray Cooney met Jan Schepens & Katja Retsin in de hoofdrollen. Zij spelen zowaar een koppel!

In dit stuk leiden ze een nogal saai leventje. Tot de man op zijn verjaardag met een verkeerde koffer thuiskomt. Een geluk bij een ongeluk, want er zit maar liefst 10 miljoen euro in! Hij wil met de noorderzon vertrekken, maar zijn vrouw ziet dat

minder zitten. Ze denkt dat het ‘slecht’ geld is en heeft die avond al vrienden uitgenodigd. Maar helaas, de overijverige taxichauffeur staat al aan de deur. En daarnaast maken twee agenten én de maffioze eigenaar van het koffertje de situatie er niet makkelijker op. Het begin van een straf staaltje deurenkomedie boordevol persoonsverwisselingen & onverwachte wendingen!


Cast

Jan Schepens

Katja Retsin

Donaat Deriemaeker

Goele De Raedt

Peter Van Asbroeck

Anthony Van Caeneghem

Jan Verleyen

Steve Seigneur


DE VERLEGEN VERSIERDER

Een romantische kerstkomedie tussen december '24 en januari '25 met Bob De Moor, Daisy Thys, Heidi De Grauwe, Anthony Van Caeneghem & voor het eerst in een komedie: Lisa Gerlo (De Buurtpolitie, Familie, Campus 12…).



Menno is de presentator van een populair tv-programma en de meest begeerde vrijgezel van Vlaanderen. Maar die beroemdheid heeft ook zo zijn nadelen. Terwijl iedereen denkt dat hij elke dag met een ander de lakens deelt, is hij dik tegen zijn zin nog altijd maagd. Met de feestdagen in het vooruitzicht wil zijn nonchalante nonkel hem een handje helpen. Al snel bemoeit ook zijn vrouwelijk

personeel zich ermee. En dan rijst er slechts nog één vraag: gaat hij

te bed of niet te bed? Een komedie in een gezellige kerstsfeer met een opklapbaar bed dat voor hilarische situaties zorgt!


Cast

Bob De Moor

Daisy Thys

Anthony Van Caeneghem

Heidi De Grauwe

Lisa Gerlo


HOTEL POLITIEK

HOTEL POLITIEK (Foei minister!) is geschreven door de Britse ‘godfather of comedy’

Ray Cooney.

In deze versie volgen we de burgemeester van Gent die verstropt

geraakt in een politieke crisis. Hij wil met de secretaresse van de oppositie een passionele nacht beleven. Maar helaas wordt die al snel onderbroken wanneer ze een lijk in hun hotelkamer ontdekken. Wat volgt is niet te overzien. Misverstanden & miserie stapelen zich op, coalities wordengevormd, van democratie is er nog weinig

sprake en het gat in de begroting is niet meer het grootste probleem.

Kortom, een belasting op uw lachspieren!


Cast

Jan De Raedt

Katja Retsin

Koen Crucke

Bob De Moor

Donaat Deriemaeker

Betty Bouckaert

Peter Van Asbroeck

Wendy Antoine

Anthony Van Caeneghem

Lieve De Coninck


Tickets en speeldata: www.farcetheater.be

bottom of page