top of page
  • Foto van schrijverSpotlight News

40-45 de Musical start opbouw in Nederland

De werken aan de gekozen locatie in Nederland zijn gestart. Het huidige gebouw zal ongeveer dubbel zo groot zijn binnen dit en een jaar.Bezieler Gert Verhulst en CEO Anja Van Mensel mochten vandaag ook de eerste namen van de cast bekend maken tijdens de persconferentie in Nederland.


Gaia Aikman (Leah Liebman) en Niniane Everaert (Marie De Jongh)

Dorian Bindels (Dirk Zegers) en Soy Kroon (Louis Zegers)Het was Joop van den Ende die Gert Verhulst overtuigde om deze unieke voorstelling ook in Nederland te brengen. Studio 100 is ervan overtuigd dat het verhaal van deze donkere periode absoluut verteld moet blijven worden en brengt daarom een aangepaste versie die zich in Rotterdam afspeelt. In 2018 ging in het Studio 100 Pop-Up Theater de musical 40-45 in wereldpremière. Met bijna 800.000 bezoekers werd deze voorstelling de meeste succesvolle Vlaamse musical aller tijden.Om het verhaal van 40-45 te vertellen werd een innovatief concept ontwikkeld met rijdende tribunes. Het publiek zit zowel letterlijk als figuurlijk midden in de voorstelling en dat zorgt ervoor dat je helemaal wordt meegezogen in het verhaal. Daarnaast passeert er ook een echte trein door de zaal, zien we een brandend vliegtuig en zijn de toeschouwers te gast op een groot dansfeest met de swingende muziek uit de jaren ’40. Meer dan 80 acteurs op de bühne zorgen voor een unieke voorstelling die omwille van technische hoogstandjes niet gespeeld kan worden in een regulier theater, maar enkel in een theaterhal die groot genoeg is om deze immense productie te kunnen huisvesten. In Vlaanderen werd daarom speciaal het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs gebouwd, in Nederland zal de voorstelling te zien zijn in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. De bouw van dit theater met grote foyer start op 28 augustus.


Gert Verhulst: “We zijn trots dat we 40-45 naar Nederland kunnen brengen. De Tweede Wereldoorlog heeft in vele huiskamers zijn sporen nagelaten en dat verhaal willen wij als Studio 100 dan ook blijven vertellen. Ik tel alvast af naar de Nederlandse première op 21 september 2024”
21 september 2024 is de 40-45 première gepland in Midden Nederland Hallen Barneveld.Tickets via: https://40-45.nlComments


bottom of page